2 Aprilie 2020

Coronavirus | În plină epidemie, primarul unei comune din Neamț cere redeschiderea bisericilor



În plină epidemie de coronavirus, primarul comunei Taşca, Dana Ursache, a cerut autorităţilor centrale să revină asupra măsurii închiderii bisericilor pentru enoriaşi, pentru că oamenii cer să intre în lăcaşurile de cult pentru a se ruga, scrie Agerpres.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dana Ursache a făcut un apel la colegii ei primari să se ralieze acestui demers şi să solicite, la rândul lor, deschiderea bisericilor, având în vedere că vin şi sărbătorile de Paşte.

"Oamenii au nevoie de Dumnezeu, strigă disperaţi de dorul bisericilor, de dorul Sfintelor Liturghii. Vor să meargă să aprindă lumânări la morminte, vor să se roage acolo unde au făcut-o zeci de ani. (...) Dragii mei colegi, primari, haideţi să cerem împreună, răspunsul la strigătele oamenilor cuminţi", a scris Dana Ursache.

Ea a adăugat că oamenii îşi doresc să aibă voie să meargă măcar o oră în biserici, pentru a se închina.

Potrivit articolului 9, alineatul 2, din Ordonanţa Militară numărul 2, "se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online".



Citeste si