Lotul olimpic al Romaniei a inregistrat o noua performanta la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului (International Earth Science Olympiad - IESO), trecandu-si in palmares patru premii (o medalie de aur si trei medalii de argint) la editia din acest an.

Constantin-Petrisor Ciausescu, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Gib Mihaescu” din Dragasani (jud. Valcea), a fost medaliat cu aur. Colegii sai de lot, Eva-Maria Savin (clasa a X-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti), Stefan Dimitriu (clasa a X-a/Colegiul National „Andrei Saguna” din Brasov) si Gabriel-Darius Mardaru (clasa a X-a/Colegiul National „Mircea ce Batran” din Constanta), si-au adjudecat medaliile de argint.

Echipa a fost coordonata de prof. Catalina Serban (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti) si prof. Cristina Parvu (Centrul National de Evaluare si Examinare).

Selectia lotului s-a realizat la finalul Olimpiadei Nationale „Stiintele Pamantului”, desfasurata in februarie 2019, la Suceava, iar pregatirea lotului a avut loc la Bucuresti. Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului este o competitie in cadrul careia concurentii sustin individual o proba teoretica si una practica. Pentru a incuraja colaborarea intre elevii din tarile participante, se organizeaza echipe internationale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumita arie geografica si sarcina de a realiza un proiect cu posibile solutii pentru ameliorarea problemelor din zona respectiva.

La a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte ale Pamantului (Daegu, Coreea de Sud, 26 august– 3 septembrie) au participat 163 de elevi din 41 de tari. Str. Spiru Haret 10, sector 1,

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri