Directorul general al Metrorex, Dumitru Sodolescu, a anuntat joi ca lucrarile de modernizare la Magistrala 2 de metrou incep in toamna, urmand sa fie inlocuita calea de rulare veche care genereaza in ultima vreme din ce in ce mai multe defectiuni tehnice la metrou. Licitatia pentru lucrarile de modernizare a caii de rulare va fi lansata vineri in Sistemul Electronic de Licitatii Publice.

“Magistrala 2 este foarte veche, dovada ca o bagam intr-o etapa de modernizare complexa, care inseamna inlocuirea caii de rulare pe toata lungimea, 18 kilometri cale dubla, inlocuirea echipamentului din calea de rulare dintre statii”, a declarat Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex.

Reprezentantul Metrorex a explicat ca lucrarile se vor face in timpul noptii si in weekend, astfel incat nu va fi afectat traficul de calatori la orele de varf.

“Durata (n.r. lucrarilor) este de 48 de luni. Vom lucra doar pe timp de noapte, fara a intrerupe circulatia. Daca ar fi fost sa fie o executie noua, o faceam intr-un an si jumatate. O sa fie si cateva etape cand se va lucra si cu intreruperea circulatiei, dar numai in weekend. Lucrarile incep in toamna. Incepem sa incarcam in SEAP (n.r. Sistemul Electronic de Achizitii Publice) maine, o sa fie o durata mai lunga de doua luni de zile pentru depunerea ofertelor. Deci, in trimestrul patru vrem sa dam drumul la lucrari”, a explicat Sodolescu.

Magistrala 2 de metrou are doua faze de modernizare. Prima faza a fost reprezentata de achizitia a 24 de trenuri. Faza a doua are trei etape: cele doua cai de acces de la statia Tineretului, modernizarea caii de rulare, pentru care se va lansa licitatia vineri, si modernizarea tuturor celor 14 statii de pe magistrala 2, insemnand lucrari la sistemul de ventilatie, de alimentare cu apa, inclusiv construirea unui nou acces la cele cinci statii care au un singur acces.

“Suntem in faza in care termenii si conditiile sunt aproape finalizate, dupa care vom da drumul la studiul de fezabilitate si va intra in exercitiul financiar de finantare din 2021”, a completat Sodolescu.

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri