9 Iulie 2018

ANM: Cod galben de ploi torentiale si vijelii in 31 de judetene, pana luni seara



Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare Cod galben de instabilitate atmosferica, valabila in trei sferturi din tara, precum si o informare de vreme rea in restul teritoriului.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 7 iulie, ora 16:00 - 9 iulie, ora 21:00, in 31 de judete va fi in vigoare atentionarea Cod galben. Astfel, in zonele deluroase si montane, precum si in Oltenia, Transilvania si local in Muntenia, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor inregistra cantitati de apa de 25 - 30 l/mp si pe arii restranse 50 - 70 l/mp, conform Agerpres.ro.

Judetele atentionate de meteorologi pe intreg teritoriul sunt: Maramures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud, Mures, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Caras-Severin, Hunedoara, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Valcea, Dolj, Mehedinti, Gorj, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova si Buzau, iar partial, Satu Mare, Bihor, Arad si Timis.

De asemenea, incepand de sambata, de la ora 12:00, si pana luni la ora 21:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua aspect de vijelie si caderi de grindina.



Citeste si