24 Aprilie 2018

Temperaturi de vara in aceasta saptamana. Zonele unde vor fi 31 de grade



Pana la mijlocul acestei saptamani, toata tara se va afla sub influenta unei mase de aer foarte cald, drept pentru care trebuie sa ne asteptam la temperaturi care pot atinge chiar 30 de grade Celsius, scrie Digi24.

Din loc in loc vor aparea si furtunile, iar cantitatile de apa stranse vor putea fi importante.

Maximele de luni vor pleca de la 19 grade Celsius la malul marii si vor opri la 29, poate chiar 30 de grade Celsius in vestul Olteniei. Dupa-amiaza va veni cu averse si descarcari electrice, local, in centru, sud-est si la munte, iar dupa apus va ploua in zonele nord-vestice. Contitatile de apa vor fi izolat mai insemnate si va putea cadea grindina.

Precipitatii pe suprafete mici

Gradul de instabilitate atmosferica se va accentua marti, dar cel putin la inceput, ploile in reprize vor fi mai frecvente in jumatatea nordica a teritoriului. Pe suprafete mici se vor aduna cantitati importante de apa si vor persista conditiile de formare a grindinei. Miercuri, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitatiilor, iar valorile termice vor mai pierde un grad, doua. In schimb, la mijlocul saptamanii se vor inregistra 31 de grade Celsius si vor aparea furtuni prin regiunile vestice.

La munte, temperaturile se vor apropia si luni de 20 de grade Celsius, dar in cursul dupa-amiezii vor cadea din loc in loc ploi de vara. Odata cu lasarea noptii, avesele vor prefera Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali. Pe suprafete mici se aduna cantitati mai importante de apa si nu sunt excluse caderile de grindina.



Citeste si