Doua persoane urmarite international de autortitatile judiciare cehe pentru omor deosebit de grav au fost depistate, la Iasi, de politistii romani si prinse in urma unei operatiuni ENFAST romano-cehe, informeaza un comunicat al IGPR.

Cei doi cetateni slovaci, de 33 ani, respectiv 29 de ani, urmariti international de autoritatile judiciare cehe au fost retinuti in noaptea zilei de 17 spre 18 ianuarie, pe numele lor fiind emise doua mandate europene de arestare. Ei sunt acuzati de savarsirea a doua infractiuni de omor deosebit de grav, victime ale acestora fiind doi cetateni de nationalitate ceha, mentioneaza sursa citata, conform Agerpres.ro.

Acestia ar fi patruns, in seara de 5 spre 6 ianuarie, sub pretextul vanzarii unor obiecte electronice, intr-o rulota locuita de doi soti carora le-au aplicat mai multe lovituri cu un cutit, fapt ce a condus la decesul acestora.

Activitatea investigativa s-a desfasurat de politisti ai Serviciilor de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J Hunedoara, Arad si Iasi, cu sprijinul Directiei Rutiere din cadrul IGPR.

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Reteaua Europeana a Unitatilor de Cautare Activa a Urmaritilor) inglobeaza toate structurile nationale de Urmariri, pentru a realiza o cooperare mai stransa intre statele membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste localizarea, arestarea si predarea persoanelor urmarite in baza mandatului european de arestare. Reteaua ENFAST a devenit operationala la data de 1 octombrie 2012 si reprezinta o retea informala de contacte si un grup de cooperare, in toate aspectele legate de gasirea si arestarea urmaritilor international, precizeaza IGPR.

Sursa foto: By ArtOlympic / shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri