Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca se afla in stransa legatura cu autoritatile pentru a se asigura ca cei doi cetateni romani raniti in atacul de joi noapte de la Nisa "primesc toata ingrijirea de care au nevoie" si a condamnat din nou tragedia din Franta.

"Sunt in stransa legatura cu autoritatile pentru a ma asigura ca cei doi raniti romani primesc toata ingrijirea de care au nevoie", a spus Iohannis, in debutul unui eveniment pe tema Educatiei care are loc la Palatul Cotroceni, informeaza News.ro.

Presedintele a spus ca acest atac "ne-a marcat pe toti" si a adresat din nou condoleante familiilor victimelor. "Tragedia loveste din nou Franta, o tara greu incercata in ultimul an si jumatate. Transmit cu aceasta ocazie un mesaj de condoleante tuturor familiilor indurerate. Le doresc multa sanatate celor care au fost raniti si asigur poporul francez de solidaritatea Romaniei", a spus seful statului.

Iohannis a dat asigurari ca terorismul care incearca sa semene frica si deznadejde "nu va reusi sa dezbine Europa in a lupta si a crede in valorile libertatii si democratiei".

Doi cetateni romani au fost raniti in urma atacului comis la Nisa, iar in prezent sunt spitalizati in orasul francez, a anuntat, vineri, ministrul roman de Externe, Lazar Comanescu.

El a spus ca pana la acest moment nu exista informatii ca ar fi si romani decedati in urma atacului. "Stim doar ca exista doi cetateni romani care traiesc in Franta si care sunt raniti, dar sunt ingrijiti in spitalele de acolo, de la Nisa", a spus Lazar Comanescu.

MAE a transmis ca echipa consulara de la Marsilia, care se afla deja din cursul noptii la Nisa, a mers la spitalele unde se afla cei doi cetateni romani raniti in atac si a luat legatura cu familiile acestora, fara a oferi insa detalii despre starea lor de sanatate.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri