31 Ianuarie 2014

De ce voia Gruia Stoica sa stie daca la MT mai are influenta Fenechiu sau Gaurean



Gruia Stoica il intreba pe Doru Bostina daca la MT are influenta Relu Fenechiu sau Calin-Bogdan Gaurean, pentru a afla de la directorul CFR Marfa ce pret ofera la licitatia pentru transportarea carbunelui, omul de afaceri spunandu-i ca Dragos Draghici "are atata mandrie, e atat de dobitoc", scrie Mediafax.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la o licitatie pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Gruia Stoica a fost retinut, miercuri seara, de procurorii anticoruptie si va fi prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, iar avocatul Doru Bostina a primit interdictie de a parasi tara, acesta fiind acuzat de trafic de influenta.

Potrivit documentelor procurorilor, in 22 ianuarie, Stoica Gruia, persoana ce controleaza SC Grup Feroviar Roman SA Bucuresti, membra a grupului Grampet, a purtat discutii cu avocatul Doru Bostina, in restaurantul unui hotel din București, in cadrul carora i-a trasat sarcini referitoare la modul de actiune in vederea adjudecarii, la un pret avantajos pentru GFR, a contractului de transport de la nivelul SC CEO SA.

Initial, Gruia Stoica l-a intrebat pe Doru Boștina daca se mai afla in relații bune cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor (MT) din anul 2013: "Zi-mi si mie, tu erai pe bune cu un secretar de stat de la Transporturi, Gaurean").

In urma raspunsului afirmativ al lui Boștina, Gruia Stoica a continuat, fiind interesat "cat de bine il mai strunește pe directorul de la Transporturi, pe ala mare" (n.n. referire la directorul general al CFR Marfa). Avocatul nu a putut sa dea un raspuns concret, dar a promis ca "se va ocupa", au scris procurorii in documentele citate.



Citeste si