Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat construirea unui spital pentru această unitate administrativă, menţionând că va fi primul spital mare generalist care se realizează de către stat în Bucureşti în ultimii 45 de ani.

Spitalul urmează să aibă 307 paturi - 257 cu spitalizare continuă şi 50 cu spitalizare de zi, opt săli de operaţii, şapte săli de naşteri, 75 de cabinete medicale şi opt secţii: Cardiologie, Neurologie, Obstetrică şi Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă adulţi, Unitate de Terapie Intensivă Neonatologie, Medicină internă, Neonatologie şi Chirurgie.

Durata estimată a lucrărilor este de trei ani din momentul demarării execuţiei, a transmis Primăria Sectorului 6.

Primarul Ciucu a semnat, vineri, cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), Toma Bocek, un contract de finanţare în valoare de 72,9 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 364 milioane de lei.

Acest spital va fi construit în zona Bulevardului Timişoara 101E, între cartierele Drumul Taberei şi Militari, pe o suprafaţă de peste 33.000 mp.

"Este proiectul vieţii mele. Dacă acest spital va exista şi acum am din ce în ce mai multă încredere că el va exista, simt că am meritat cu adevărat încrederea pe care oamenii mi-au acordat-o să fiu primar al Sectorului 6", a spus Ciucu, care candidează pentru un nou mandat.

El a precizat că, din punct de vedere urbanistic, terenul este pregătit, iar proiectul se află în faza licitaţiei pentru întocmirea caietului de sarcini.

"De astăzi cred că acest proiect este serios pentru că are finanţare. În urmă cu o lună am semnat la Paris un contract de 1,8 milioane euro, facilitatea Invest EU a Comisiei Europene, pentru că pentru banii pe care noi îi vom primi cu împrumut (...) nu a garantat Sectorul 6, ci a garantat direct Comisia Europeană, ceea ce arată cât de serios este proiectul nostru. Probabil că suntem singurii din Europa Centrală şi de Est care avem un astfel de contract cu acest nou instrument financiar care este Invest EU", a explicat Ciprian Ciucu.

Primarul a menţionat că acest spital nu va deservi doar Sectorul 6, ci şi Sectorul 5, precum şi localităţi din jurul Bucureştiului: Bragadiru, Domneşti, Chiajna, până la Ciorogârla sau poate chiar până la Piteşti, în condiţiile în care autostrada A1 este în proximitate.

"Locaţia este efectiv ideală, avem un vot în Consiliul General care ne dă voie să facem acest spital şi aşteptăm o hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea în calitate legală a spitalului pentru a putea primi şi de la Guvern o sumă care să finanţeze acest spital, adiţional sumei pe care o luăm de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Este primul sau este cel mai matur proiect de spital din Bucureşti, în acest moment. Va fi primul spital mare generalist care se construieşte de către stat în Bucureşti", a completat Ciucu.

Potrivit acestuia, spitalul este un obiectiv strategic şi, ca urmare, se aşteaptă sprijinul Guvernului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri