Sănătatea și starea de bine sunt mai importante acum ca niciodată. De aceea, fiecare companie ar trebui să implementeze politici de sănătate și wellness pentru a-și sprijini angajații.

În ultimii ani, sănătatea și starea de bine a angajaților au început să devină prioritare pentru orice companie care vrea să își maximizeze eficiența și să își păstreze oamenii valoroși și profesioniști. Implementarea unor politici de sănătate și wellness nu numai că încurajează angajații să aibă un stil de viață mai sănătos, dar contribuie și la creșterea productivității.

Iată, așadar, cinci politici eficiente pe care companiile le pot adopta:

Program de evaluare a sănătății angajaților

Companiile pot implementa programe de evaluare a stării de sănătate a angajaților, cum ar fi screeninguri anuale și testări. Cu ajutorul acestora, angajatorul, dar și angajatul identifică eventualele probleme de sănătate și încurajează prevenția. Spre exemplu, în aceste programe, compania poate introduce inclusiv un test varsta biologica. Acesta le oferă angajaților o perspectivă valoroasă asupra stării lor de sănătate și a factorilor de risc. În urma efectuării unui astfel de test, angajații vor fi încurajați să adopte schimbări proactive în stilul lor de viață. Și, evident, să ia măsurile necesare pentru a-și rezolva problemele descoperite.

Programe de fitness și activități fizice pentru angajați

Un alt program extrem de căutat și de apreciat de către angajați este și cel care încurajează activitățile fizice la locul de muncă. Companiile pot amenaja spații dedicate activităților fizice: o sală cu aparate de forță sau una cu mese de ping-pong și biliard. Dacă nu există spațiu suficient pentru așa ceva, companiile pot oferi abonamente la sălile de sport din oraș.

De asemenea, pot organiza competiții de alergat sau alte evenimente sportive pentru a încuraja mișcarea.

Astfel de inițiative nu numai că îmbunătățesc sănătatea fizică, dar ajută la sudarea echipei și la ridicarea moralului angajaților.

Program de nutriție

Extrem de apreciate de către angajați sunt și programele de nutriție implementate de companii. O idee bună este alegerea unei zile din săptămână în care compania să ofere fructe proaspete angajaților. Sau o zi pe săptămână în care, pentru câteva ore, un bucătar să prepare pentru ei mâncare sănătoasă.

O altă idee excelentă este și aceea de a oferi apă filtrată la discreție. Și nu în ultimul rând, workshopurile pe teme de nutriție sau consultanță individuală cu nutriționiști sunt modalități excelente de a promova alimentația sănătoasă.

Activități de reducere a stresului și anxietății

Accesul la programe de mindfulness, yoga, meditație sau sesiuni de consiliere psihologică poate ajuta angajații să gestioneze eficient situațiile stresante sau chiar episoadele de anxietate. Mai mult, crearea unui mediu de lucru care promovează echilibrul dintre viața profesională și cea personală este, de asemenea, foarte importantă pentru sănătatea mintală.

Flexibilitatea programului de muncă pentru angajații cu boli cronice

Adaptarea programului de lucru pentru angajații cu afecțiuni medicale sau necesități speciale poate contribui la dezvoltarea lor profesională și personală. Însă nu doar pentru aceștia este importantă flexibilitatea programului de muncă. Politicile flexibile de lucru, cum ar fi opțiunea de a lucra de acasă sau în sistem hibrid, pot ajuta toți angajații să-și gestioneze mai bine afecțiunile medicale, să meargă la controale regulate, astfel încât să prevină diversele situații neplăcute, dar și să reușească să fie productivi.

În concluzie, implementarea unor astfel de politici de sănătate și wellness înseamnă investiția în sănătatea angajaților, dar și investiția în succesul pe termen lung al organizației. Angajații sănătoși și mulțumiți sunt mai concentrați și mai productivi, ceea ce conduce la rezultate pozitive atât pentru ei, cât și pentru companie.

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri