Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului a declarat că va discuta cu Florin Cîțu despre introducerea vaccinării obligatorii sau testarea săptămânală pentru personale din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi. Obligativitatea imunizării care ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați a stârnit un val de nemulțumiri. Totuși, Andrei Baciu, Vicepreședintele Comitetului Național pentru Vaccinare (CNCAV) a declarat că deocamdată, această chestiune, este o ipoteză.

„Deocamdată e o discuție, când se va lua o decizie va exista o comunicare completă. Subiectul vaccinarii rămâne un subiect intens de fake news, este un subiect complicat deci. Sunt tot felul de analize, unele abordări au fost luate în calcul, dar încă discutăm. Obiectivul e același: vaccinarea e singură care închide pandemia”, a declarat Andrei Baciu, la Digi24.

Vicepreședintele CNCAV a mai precizat că pandemia va fi depășită neuniform de către state, în contextul în care fiecare stat are un anumit procent de populație vaccinată. Țările în care s-au vaccinat mai multe persoane vor fi cele care vor depăși mai repede pandemia, în timp ce altele se vor lupta mai mult cu această criză sanitară, în care valul patru este cel mai intens dintre toate.

„Sunt mulți oameni care trag un semnal de alarmă pe un ton alarmist. Cred că dacă ne uităm fără patos, într-un fel sau altul vom închide pandemia. Putem să discutăm foarte multe, dar acestea sunt datele pe care le vedem: persoanele internate la ATI, acestea sunt datele reale. Sigur că nu ne convine, nu ne place subiectul, dar asta nu trebuie să ne împingă să fim iraționali.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), până la ora transmiterii acestei știri s-au vaccinat cu schemă completă 5.221.105 de români.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri