22 Martie 2021

Cum ar putea să fie folosit ARN-ul mesager pentru lupta împotriva cancerului



Unul dintre creatorii vaccinului anti-COVID produs de Pfizer a explicat faptul că, în viitor, tehnologia din spatele serului ar putea să fie folosită ca să luptăm cu cancerul.

Conform publicației News Sky, în timp ce dezvoltarea vaccinului a fost finanțată de Pfizer, tehnologia din spatele lui a fost de fapt munca companiei germane BioNTech, companie fondată de fizicienii Ugur Sahin și Ozlem Tureci.

Ozlem Tureci a explicat faptul că lucra la un mod în care să ajute sistemul imunitar să învingă tumorile atunci când a aflat de apariția COVID-19.

Ca să se adapteze la posibila criză, au decis să foloseaască tehnologia pe care au cercetat-o în ultimii două zeci de ani ca să găsească un mod de a se lupta cu virusul care punea în pericol omenirea.

ARN-ul mesager, cel folosit în vaccinurile anti-COVID pentru a ajuta corpul să dezvolte imunitate ar putea să fie folosit într-un mod similar ca să ajute sistemul imunitar să se lupte cu tumorile.

Ozlem Tureci, co-fondatoarea BioNTech a declarat pentru Associated Press faptul că, în prezent, lucrează la mai multe vaccinuri împotriva cancerului care se bazează pe ARN mesager.

Întrebată când am putea să folosim aceste vaccinuri, a explicat faptul că este foarte greu să estimeze, dar că se așteaptă ca în următorii ani să avem un vaccin împotriva cancerului.



Citeste si