18 Martie 2021

Studiu: Persoanele de peste 65 de ani prezintă un risc mai ridicat de reinfectare cu COVID-19



Personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu SARS-CoV-2, precum şi personalul din asistenţă medicală comunitară implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 vor primi stimulentele de risc, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Studiul se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului şi celui de-al doilea val de coronavirus din Danemarca din 2020 şi s-a bazat pe tulpina iniţială a virusului, informează Agerpres.

"Studiul nostru confirmă ceea ce multe altele doar sugerau: reinfectarea cu COVID-19 este rară la persoanele mai tinere şi sănătoase, însă persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a contracta din nou boala", a declarat Steen Ethelberg de la Institutul danez pentru vaccinuri (SSI), coautor al studiului.

Potrivit altor constatări, protecţia împotriva reinfectării s-a menţinut pentru mai mult de şase luni, însă "măsuri de protejare a vârstnicilor - inclusiv distanţarea fizică şi vaccinările - sunt esenţiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticaţi cu COVID-19".

Cercetarea a fost etichetată ca fiind primul studiu la scară largă de acest gen.

Cercetătorii au analizat datele colectate ca parte a strategiei naţionale de testare COVID-19 din Danemarca, în cadrul căreia mai mult de două treimi din populaţia de 5,8 milioane de locuitori a fost testată în 2020.



Citeste si