3 Martie 2021

Medic, despre valul 3: Urmează o perioadă dificilă, însă putem avea prin vaccinare confortul unei vieți normale anul acesta



Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofzitiologie ”Marius Nasta” consideră că România este în valul 3 al pandemiei de COVID-19, însă situația din acest moment trebuie privită și din perspectiva campaniei de vaccinare și a modului în care aceasta evoluează.

”Suntem în valul 3. Numărul de cazuri și presiunea, cel puțin la Institutul De Pneumofzitiologie Marius Nasta, este în creștere în ceea ce privește internările. Însă, acest lucru trebuie privit și din perspectiva persoanelor care vor să se vaccineze și a campaniei care se desfășoară cu rezultate bune în România”, precizează Mahler într-o intervenție la postul de televiziune Digi24.ro.

Ea consideră că nu putem evita acest val trei și că urmează câteva luni dificile în care toți românii vor trebui să respecte regulile.

”Cu siguranță ne vom mobiliza și vom depăși această situație. Imunizarea populației nu este în acest moment la valoarea la care să ne ofere confortul unei vieți care să asigure o normalitate. Este extrem de important să ajungem în punctul acela, pe care îl putem atinge dacă vom continua să ne vaccinăm și vom crește ritmul”, explică Mahler, care punctează faptul că ar trebui să fim mulțumiți de modul în care evoluează campania de vaccinare, meritul fiind atât al celor care au organizat cât și al populației care a înțeles nevoia de vaccinare.

Autoritățile au anunțat că astăzi, 3 martie, va fi vaccinată persoana cu numărul un milion în România. Până pe data de 2 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 808.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 20.509 persoane au decedat.



Citeste si