21 Decembrie 2020

Interpol: Odată cu livrarea vaccinurilor, criminalitatea va crește dramatic



Secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, a avertizat luni că se aşteaptă la o creştere "dramatică" a criminalităţii, în contextul distribuirii dozelor de vaccin împotriva COVID-19, care a început deja în unele ţări, relatează AFP.

"Cu livrarea vaccinurilor, criminalitatea va creşte în mod dramatic", a declarat Stock pentru revista germană Wirtschaftswoche, conform Agerpres. "Vom asista la furturi, jafuri la depozite şi atacuri în timpul transportării vaccinurilor", a explicat el, într-un context în care autorităţile sanitare europene urmează să-şi facă cunoscută luni decizia privind autorizarea punerii pe piaţă a unui prim vaccin anti-coronavirus.

Potrivit responsabilului Interpol, este de aşteptat şi o intensificare a corupţiei, "în scopul procurării mai rapide a preţiosului remediu".

Un prim vaccin, cel dezvoltat de laboratorul german şi gigantul american Pfizer, a primit deja undă verde în 16 ţări, iar dacă Agenţia europeană pentru medicamente decide autorizarea comercializării, primele vaccinări în Uniunea Europeană ar putea începe de duminică, aminteşte AFP.

În Germania, poliţia federală este responsabilă de transportul dozelor de vaccin, care vor fi stocate în locuri secrete.

Există, pe de altă parte, şi temeri privind operaţiuni de sabotaj din partea "antivacciniştilor", notează France Presse.



Citeste si