22 Iulie 2020

Cât costă un test pentru COVID-19 și în ce spitale private îl poți face



Testele PCR, cele mai precise analize medicale pentru a depista infecţia cu noul coronavirus, sunt în prezent printre cele mai căutate investigaţii medicale la marile clinici private. Sunt mai multe clinici în București și în țară care fac teste pentru coronavirus, iar prețul unui test variază între 285 și 390 de lei.

Regina Maria

Rețeaua de Sănătate Regina Maria pune la dispoziția publicului testarea la cerere prin teste RT-PCR. Pacienții care doresc să se testeze pentru diagnosticarea COVID 19, fie pentru a pleca în vacanță, fie ca urmare a unei suspiciuni de infectare, se pot programa pentru testul RT-PCR, contra cost, în punctele de recoltare Regina Maria din întreaga țară.

Costul unui test RT-PCR este de 390 RON.

Regina Maria oferă rezultatul testării în română și engleză și promite diagosticul în maxim 72 de ore de la intrarea probei în laborator.

În laboratoarele din țară ale Rețelei de sănătate Regina Maria au fost prelucrate până acum cele mai multe teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 din mediul privat. Cu o capacitate de testare de 1210 teste/zi, laboratoarele efectuează peste 10% din testele procesate la nivel național. Înregistrând, până în acest moment, un număr de 100.000 de teste, laboratoarele companiei au deservit peste 80.000 de pacienți unici.


Synevo Rom??nia

Synevo România a introus în oferta comercială testul Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19. Testele pot fi realizate în 31 de centre Synevo din 25 de orașe din țară.

Începând din data de 21.07.2020, Synevo România anunță că termenul de eliberare a rezultatelor pentru testul ARN viral SARS-CoV-2 a fost extins la 5 zile lucrătoare din momentul recoltării probelor biologice. Costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei.

Testul este disponibil numai cu programare prin call-center la numărul 0374.708.807, iar rezultatele vor fi disponibile online și transmise către DSP, conform legislației în vigoare, indiferent dacă sunt negative sau pozitive.

Accesând acest link, se poate vedea adresa fiecărui centru în care se recoltează probe pentru efectuarea testelor moleculare.


MedLife

MedLife a deschis linia de testare la cerere pentru publicul larg, iar cei interesați se pot programa pentru efectuarea testului fără a a fi condiționați de înregistrarea DSP sau recomandarea unui medic.

Programările se pot face atât la numărul de telefon 0219646 cât și online, iar prețul unui test RT-PCR este în valoare de 295 RON.


Gral Medical

Gral Medical pune la dispoziția românilor serviciul de testare la cerere prin metoda Real Time RT-PCR care detectează infecția activă cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Prețul testării pentru COVID-19, test REAL Time PCR este de 350 lei/test, iar timpul de eliberare al rezultatului este de 48 ore.

”Datorită creșterii numărului de cereri de testare pentru plecarea în vacanță în Grecia, rezultatele pentru București vor fi eliberate în 48 de ore, începând de luni 20 iulie. Pentru rezultatele testelor din alte orașe va rugăm să țineți legătură cu recepțiile unde se face recoltarea. Mulțumim pentru înțelegere”, potrivit reprezentanților Gral Medical.

Totodată, compania anunță program special în această perioadă, pentru cei care pleacă în Grecia. ”Sâmbătă și duminică de la 8-20 avem deschis la Clinică de Diagnostic GRAL Medical din Stradă Traian Popovici, nr 79-91 pentru ștampilarea rezultatelor”, arată sursa citată.


Sanador

Sanador oferă teste de identificare Real Time PCR la prețul de 390 RON, iar prelevarea probelor se face doar pe bază de programare, într-un centru dedicat, cu protocoale stricte, pentru a diminua riscul de transmitere a bolii.

Rezultatul testului RT-PCR poate fi eliberat, la cerere, și în limba engleză, astfel încât să poată fi utilizat în călătoriile în străinătate, iar termenul de eliberare rezultat este de 1 zi (fără ziua recoltării).

Recoltarile se fac doar cu programare la 021 9699 sau completând acest formular.


Personal Genetics

Laboratorul Personal Genetics se află în lista centrelor acreditate și publicate de Ministerul Sănătății, la care turiștii care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19.

Programarea pentru testarea RT-PCR se face la numărul de telefon 0799 010 176, iar costul unui test este de 350 RON.

”Programul de recoltare este de luni până vineri, în intervalul orar 8:30-17:00, iar rezultatul se primește în 24h de la recoltare, cu mențiunea că se poate prelungi până la 48h”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.


Centrul de testare ?EUR?drive in?EUR? din B?neasa Shopping City

Testarea în singurul centru de tip Drive Thru a devenit soluția pentru românii care vor să plece în vacanță în străinătate, dar care nu au mai găsit un loc liber în centrele de testare COVID-19 din țară.

Centrul de recoltare este localizat în perimetrul Băneasa Shopping City, iar prețul unui test este de 390 RON.

NU este necesară programare telefonică pentru testarea la Drive-Thru, însă compania anunță că, din cauza volumului mare de procesare, probele recoltate în data de 18.07 și 19.07 pot primi rezultatul pâna la 96 de ore.

De asemenea, începând cu 20.07 timpul de livrare a rezultatelor este de maximum 48 de ore




Citeste si