După 3 luni în care sălile de fitness au fost închise, antreprenorii și pasionații de sport abia aşteaptă data de 15 iunie. Cori Grămescu, care deține mai multe săli de sport în București, spune că s-a pregătit încă de la 1 iunie pentru redeschiderea business-ului, așa că a luat mai multe măsuri referitoare la protocolul de igienizare și la siguranța clienților.

Poate cea mai importantă schimbare în industrie este obligativitatea asigurării unui spațiu minim pentru fiecare client, de 7 mp la sălile cu aparate și 10 mp în spațiile pentru group fitness, a declarat Cori Grămescu pentru wall-street.ro.

De asemenea, din 15 iunie va fi nevoie de rezervare pentru fiecare client, numărul de clienți fiind limitat, iar aparatele și accesoriile vor fi dezinfectate înainte și după folosire.

Cei care vor sa vină la sală vor trebui să aibă măști pentru spațiile comune, dar și un prosop pentru saltea și prosop de hârtie pentru a dezinfecta saltelele și ganterele.

Va fi nevoie de rezervare pentru a evita aglomerarea sălilor de sport, dar mai ales a vestiarelor. La noi la sală recomandăm ca în spațiile comune (vestiar, toalete, recepție) să fie purtată masca și vom avea pregătite la recepție termometre non-contact și dezinfectanți pentru mâini și suprafețe

Cori Grămescu

Cori Grămescu, care deține mai multe săli de sport în București, spune că s-a pregătit încă de la 1 iunie pentru redeschiderea business-ului, așa că a luat mai multe măsuri în linia celor de la minister referitoare la protocolul de igienizare a saltelelor și ganterelor folosite.

Te poate interesa și: Cori Grămescu, nutriționistă: Am observat o creștere îngrijorătoare a mâncatului pe fond emoțional și o creștere severă a gradului de sedentarism de la debutul pandemiei de Coronavirus

”Am achiziționat dezinfectanți pentru mâini și suprafețe și totodată vom respecta strict limitările la prezența în sălile noastre”, explică Grămescu.

Antreprenoarea spune că a adaptat deja programele de antrenament ca să evite deplasările în sală. ”De asemenea, am adaptat și exercițiile în timpul coregrafiilor pentru a evita situațiile în care nu se respectă distanța socială minimă și am stabilit cu echipa de curățenie un protocol strict de igienizare suplimentară a sălilor și vestiarelor”, a spus aceasta.

Totodată, între orele de antrenament sălile vor fi de asemenea dezinfectate cu substanțe specifice.

În perioada pandemiei activitatea sălilor deținute de Cori Grămescu a continuat cu bune rezultate în online, reușind să le ofere clientelor antrenamente variate pentru acasă.

Astfel, a crescut comunitatea de cliente care caută programe de slăbire personalizate pentru acasă, spune Cori Grămescu, În prezent sunt peste 300 de abonate pe lună la aceste noi servicii care completează activitatea sălilor de sport.

Vezi și: Mischie (HORA): Industria restaurantelor va pierde în jur de 5.000 de locaţii la nivel naţional

În perioada stării de urgență am continuat online activitatea sportivă, oferind săptămânal antrenamente noi, adaptate astfel încât să poată fi executate acasă. Am ales mișcări foarte sigure, coregrafii minimale și secvențe de mișcări extrem de eficiente, dar care nu deranjează vecinii”, a precizat antrenoarea.

Pachete dedicate persoanelor care vor să slăbească cel puțin 10 kg

”Vom continua să creăm content online. În plus, pe lângă antrenamentele noastre bine cunoscute și apreciate de clientele noastre am lansat două pachete noi în oferta sălii. Primul este un program pentru slăbire care include meniu personalizat, antrenamente la sala cu Cori Grămescu și cu echipa de antrenoare a sălilor, dar și antrenamente online pentru acasă. Ceea ce este interesant la acest pachet este că se adresează – prin exercițiile selectate și tehnica de coaching de dietă folosită – persoanelor care au mult de slăbit, care se confruntă de ceva vreme cu cel puțin 10 kilograme în plus și doresc o soluție sustenabilă, eficientă și definitivă împotriva comportamentelor generatoare de exces ponderal”, a explicat antreprenoarea.

Al doilea program se adresează doamnelor care au depășit 45 de ani și care doresc să înceapă un program de exerciții creat pentru a preveni problemele cauzate de menopauza și mai apoi de senioritate, fiind un program de sport gândit să reechilibreze corpul și să crească nivelul de sănătate și vitalitate, deziderate foarte importante pentru o etapă de viață care poate fi extraordinar de bună.

”În definitiv, după 45 de ani sunt mai multe șanse să reușești să te ocupi de tine – cariera este cu siguranță într-o etapă mai așezată și mai predictibilă, de obicei copiii sunt mai puțin solicitanți și sunt astfel create premisele de a prioritiza grija față de propria persoană cu succes”, a declarat Grămescu.

Citește și: Călătoriile după COVID-19: patru motive pentru care merită să rămâi în România

Costul cu curățenia a crescut cu 10%

”Obiectivul nostru primar este să readucem la sală clientele pe care le aveam înainte de perioada crizei sanitare, iar diversificarea tipurilor de antrenamente pe care le oferim sperăm să fie bine primită și să atragă noi cliente la sală”, a completat antreprenoarea.

Costul cu curățenia sălilor de sport a crescut doar cu 10%, ceea ce nu reprezintă o creștere semnificativă pentru business.

”Noi deja aveam un protocol strict de curățenie și dezinfectare a sălilor și suprafețelor încă de dinainte de criza sanitară. Foloseam și înainte clor și substanțe biocide, acum am adăugat substanțele virucide în protocolul de curățenie și am adăugat dezinfectarea sălilor între clase”, a conchis acesata.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri