Tribunalul Bucuresti a respins planul de reorganizare a firmei Copper Beech Capital, astfel ca dezvoltatorul proiectului rezidential Blue Tower din cartierul Colentina din Bucuresti a intrat in faliment.
Copper Beech Capital se afla de peste un an in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a aprobat solicitarea firmei, dezvoltatorul primului proiect imobiliar din Romania al grupului britanic Copper Beech.

"Firma a intrat in faliment, dupa ce, luni, Tribunalul a respins planul de reorganizare", a declarat Tudor Nicolae, directorul executiv al RVA Insolvency Specialists, unul dintre administratorii judiciari desemnati de instanta, citat de Mediafax.

Proiectul Blue Tower trebuia finalizat in luna septembrie a anului trecut si cuprinde un bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente. Fondurile necesare dezvoltarii proiectului, investitie de 30 milioane euro, au fost asigurate din surse proprii, precum si printr-un credit in valoare de 14 milioane de euro contractat de la Alpha Bank. Din cele 156 apartamente din complexul Blue Tower au fost vandute circa 80%.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Copper Beech Capital avea in 2008 datorii de 65 milioane de lei.

Grupul de firme Copper Beech a anuntat in 2008, ca intentioneaza sa investeasca in cinci ani 2,5 miliarde de euro in constructia a 17.000 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe, proiecte pentru care dezvoltatorul achizitionase deja 600 hectare de teren.

Actionarul majoritar al grupului este Copper Beech Group, inregistrat in Cipru si controlat in principal de investitori britanici.

Pana in aprilie 2009 printre actionarii grupului s-a numarat si Diwaker Singh, cu o participatie minoritara, pana in 2002 presedinte si director executiv al companiei Telemobil. Singh a iesit din grupul de firme, ramanand insa in continuare cu 5% din Copper Beech Capital.


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri