Dezvoltatorul proiectului Era Shopping Park din Iasi, Omilos Group, are in plan construirea unui nou centru comercial in provincie, investitie de 40 milioane de euro, dar si alte proiecte de retail, inclusiv in Chisinau, a declarat Nicolae Danciu, directorul general al companiei.
Potrivit reprezentantilor Omilos Group, terenul unde urmeaza a fi construit un centru comercial cu doua ancore, una pe segmentul food si alta pe segmentul non-food este detinut de unul din actionarii companiei.

Suprafata construita a proiectului de retail se va ridica la 32.000 mp, iar cea inchiriabila la 23.000-24.000 mp.

"In afara de proiectele din Iasi si Oradea avem in plan si alte investitii. Cele mai avansate, doua-trei la numar, vor fi realizate atat in Romania, cat si in alte zone din regiune. Nu putem da momentan detalii despre amplasamentul unde vom ridica acest proiect hibrid, cu doua ancore, din Romania, dar vom investi circa 40 milioane de euro. In prezent asteptam sa primim autorizatia de constructie", a spus Danciu, potrivit NewsIn.

Acesta a mai declarat ca Omilos Group nu respinge ideea de a construi si pe segmentul rezidential, insa in planurile companiei se regasesc mai multe investitii de retail.

"Putem face trecerea si la rezidential, dar pentru moment ne gandim tot la un proiect de retail. Vrem sa venim cu un nou format pe acest segment, cu un lant de centre comerciale express, flexibile, cu o suprafata de vanzare de 400-1000 mp. Pentru acest proiect vizam orasele sub 50.000 de locuitori", adauga reprezentantul Omilos Group.

Dezvoltatorul imobiliar Omilos Group va inaugura miercuri, 24 septembrie, prima faza operationala a celui mai mare retail park construit in afara Bucurestiului, Era Shopping Park Iasi, investitia totala in acest proiect fiind de 175 milioane de euro.

Potrivit dezvoltatorului, in prima faza vor mai fi inaugurate 62 de magazine pe o suprafata totala de 11.000 mp, un hipermarket Carrefour (15.440 mp) si magazinul Altex (3.565 mp), dupa ce la 1 august a devenit operational magazinul Praktiker DIY (9.350 mp). Era Shopping Park Iasi va beneficia pana la finalul proiectului de o investitie de 175 milioane de euro, ajungand la o suprafata construita de peste 150.000 mp, cea inchiriabila fiind de 116.000 mp. Retail park-ul va beneficia totodata si de 3.600 locuri de parcare.

Omilos Group, companie specializata in achizitia de terenuri, planificare, investiti si management de proiect, cu birouri in Romania si Marea Britanie, asigura managementul Ermes Holding (pentru dezvoltarea Era Shopping Park Iasi) si Omilos Oradea (pentru dezvoltarea Era Shopping Park Oradea).

Omilos Group are in plan pentru urmatorii doi ani investitii de peste 300 de milioane de euro in proiecte imobiliare aflate in orasele mari din Romania, cu o populatie de peste 150.000 locuitori.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri