Pretul terenurilor din estul Capitalei au inregistrat o stagnare de la inceputul anului, stagnare corelata si cu scaderea numarului de tranzactii de terenuri, se arata intr-un comunicat al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
“Preturile in zonele Colentina, Pantelimon sau Titan variaza in functie de destinatie, potential de dezvoltare si sunt din ce in ce mai mult afectate de marimea terenurilor, in sensul ca investitiile mari in terenuri sunt tot mai evitate de dezvoltatori, iar lansarea de noi proiecte este afectata de proiectele deja aflate in desfasurare”, explica Daniel Mitarcu (foto), directorul departamentului de terenuri al DTZ Echinox.

Potrivit reprezentantului DTZ Echinox, se pot achizitiona terenuri de toate dimensiunile, de la 25 ha pana la 300 mp si exista un numar considerabil de terenuri industriale a caror reconversie in zona comerciala devine din ce in ce mai dificila.

“Cred ca putem vorbi de o crestere substantiala in ultimii trei ani, probabil intre 300 % si 700 %. De la inceputul anului inregistram insa o stagnare a preturilor. Aceasta demotivare a dezvoltatorilor poate fi explicata prin cresterea costului de constructie si reticenta bancilor de a acorda credit atat dezvoltatorilor cat si cumparatorului final” a adaugat Daniel Mitarcu.

Nivelul investitiilor este unul destul de ridicat, in mare parte datorita zonei de nord Bucurestiului, iar Autostrada A2 a favorizat dezvoltarea proiectelor logistice, in timp ce densitatea mare de populatie favorizeaza proiectele comerciale si rezidentiale, se mai arata comunicatul DTZ Echinox.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri