Dezvoltatorul imobiliar Millstone și-a înnoit autorizaţia de construcţie pentru proiectul rezidenţial din strada Sfinţii Voievozi, precum și obținerea autorizației pentru reabilitarea spațiului verde din Calea Victoriei.

Proiectul exclusivist din strada Sfinții Voievozi va avea 25 de apartamente, dispuse pe 5 niveluri. Fiecare dintre acestea va avea o configurație unică, de la studio-uri, la penthouse cu vedere panoramică. La parter vor fi disponibile o zonă de birouri și una de hobby, iar spațiile de parcare subterane și cele de depozitare completează propunerea dezvoltatorului pentru un stil de viață urban.

Valoarea de piață a proiectului este estimată la 18 milioane de euro, iar lucrările sunt preconizate a începe în prima parte a anului 2025. Partenerul Millstone în acest proiect este ADN Birou de Arhitectură, unul dintre cele mai cunoscute și premiate studiouri de arhitectură din România.

Dezvoltatorul vrea să reabiliteze și spațiul verde care desparte proiectul de Calea Victoriei

Voievozi 63

(Sursa foto: Millstone)

Odată cu demararea lucrărilor pentru construcția blocului, va începe și proiectul de reabilitare a zonei verzi ce desparte Voievozi 63 de Calea Victoriei. Este un spațiu neglijat de multă vreme, aflat între două monumente istorice și chiar pe artera principală a Capitalei. Lucrările vor include stabilizarea, sistematizarea și amenajarea peisajeră a spațiului.

La baza proiectului stau ample studii istorice și arhitecturale care definesc semnificaţia culturală a imobilului aflat în această zonă cu grad de protecţie maxim. Strada este evidenţiată în planul oraşului încă din 1846, luându-şi numele de la biserica Sf. Voievozi, construită după planurile lui P. Petricu.

Zona a fost în mod constant dedicată locuinţelor de lux - reşedinţe pentru marile familii locale, construcţiile aflându-se sub semnătura celor mai apreciaţi arhitecţi ai timpurilor. Alături de Casa Vernescu și sediul Uniunii Scriitorilor din România, se creează un areal cu puternică încărcătură istorică, un adevărat centru de interes pentru locuitori și vizitatori deopotrivă.

Compania a fost fondată în 2016 de Johan Rogiers şi Horia Chioseaua, doi specialiști cu experiență relevantă în piața de imobiliare din România și Europa. Millstone se axează pe zona centrală a Capitalei şi investeşte în proiecte boutique, care completează peisajul urban al zonelor protejate în care se află.

În prezent a finalizat lucrările pentru un imobil rezidenţial boutique, în strada Virgiliu 21-23. Totodată, planifică noi dezvoltări similare în zona Piaţa Universităţii – Biserica Armenească.

Sursa foto: Millstone

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri