Nu este o greșeală în titlul, vorbim de un turn rezidențial în care apartamentele ajung la un preț de 50.000 de euro pe metrul pătrat, construit de un compania de compania Intrakat, pentru un dezvoltatorul grec Lamda Development, în Atena, fix pe malul mării Egee.

Am vizitat recent șantierul acestui proiect rezidențial, care face parte dintr-un proiect de regenerare urbană amplu din capitala elenă, denumit Ellinikon, care va mai include și un parc, un complex sportiv multidisciplinar și turnul Riviera, care avea 55 de etaje.

Proiectul de regenerare urbană se întinde pe terenurile care erau ocupate anterior de vechiul aeroport din Atena.

Investiția în turnul rezidențial se ridică la peste 300 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Intrakat, companie care deține și constructorul Aktor.

Riviera Tower(Sursa: Intrakat)

Turnul va avea o înălțime de circa 200 de metri și ca cuprinde circa 170 de apartamente, distribuit pe 50 din cele 55 de etaje ale clădirii.

Potrivit lui George Tsaprounis, directorul de comunicare al Intrakat, contractorul lucrărilor de construcție, prețurile ajung la peste 50.000 de euro pe metrul pătrat, iar apartamentele cele mai scumpe din Riviera Tower sunt aproape epuizate.

Cele mai mici unități din turn vor fi apartamente de tip studio cu o suprafață de 40 de metri pătrați.

O compania românească este implicată în construcția turnului de la Marea Egee

Clădirea va fi cel mai înalt zgârie-nori „verde” din regiunea Mediteranei și primul zgârie-nori „verde” rezidențial din Grecia.

Este amplasat foarte aproape de plaja de la Marea Egee, așa că priveliștea oferită de noua construcție este, într-adevăr, unică în zonă.

În prezent, lucrările de construcție încă se află la început. La mijlocul lunii iunie, clădirea abia ieșea din pământ, dar reprezentanții Intrakat spun că prima fază urmează să fie finalizată până în 2026.

Un alt aspect interesant este acela că fundația turnului din Atena a fost realizată de Octagon Fundatii Speciale, companie din România.

Sursa foto: Riviera Tower / Intrakat

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri