Revenirea la birou este din ce în ce mai vizibilă în piață, iar, dincolo de nevoia pe care oamenii o simt să socializeze din nou, în spatele acestei reveniri se află și un efort comun al proprietarilor de clădiri de birouri și a companiilor chiriașe de a readuce lumea la birou, afirmă Cătălin Năstăsoiu, VP Marketing Strategy al Genesis Property.

Dezvoltatorul imobiliar care deține proiectele Yunity Park, cunoscut anterior ca Novo Park și West Gate Business District, ambele în Capitală, subliniază importanța unui mix cât mai mare de facilități, în special în zona de spații comune, pentru a atrage și a readuce angajații la birou.

În procesul de revenire la birou există un parteneriat între proprietar și compania chiriașă. Este un efort concertat, în care ambele entități au același scop: acela de a readuce viața profesională în parcurile de birouri. Genesis Property și-a declarat dorința de a participa în eforturile de a reveni la birou, dar și la retenția și atragerea noilor generații de angajați”, a explicat Cătălin Năstăsoiu, în cadrul evenimentul reConstruct Forum & Awards 2024, organizat de wall-street.ro și Start-up.ro.

Prezența unui mix cât mai mare de facilități se va dovedi și mai importantă în anii următori, când piața va suferi la capitolul spații noi de birouri. Cererea este deja în creștere, iar în condițiile unor livrări reduse în anii următori, fiecare element de diferențiere prin facilități va conta.

Catalin Nastasoiu, Genesis Property, reConstruct

Reprezentantul Genesis Property a subliniat importanța evenimentelor organizate de proprietarii de spații de birouri la nivel de comunitate, dar și cele organizate de către companii.

Au crescut ca participare și frecvență workshop-urile pe care le găzduim în partea de comunitate. În Yunity Park vedem din ce în ce mai multă populație de angajați ocupând spațiile pe care noi le-am dezvoltat. În al doilea rând, vedem o participare tot mai mare la evenimentele pe care le organizează companiile, pentru a revigora cultura organizațională și a-i face pe oamenii să vadă beneficiile reîntoarcerii la birou”, a mai explicat Cătălin Năstăsoiu.

Potrivit lui, mulți angajați încă nu au apucat să se cunoască fizic până de curând, iar reacțiile lor arată că există o diferență mare la capitolul interacțiune directă cu echipa.

„Vedem acest efort de a relega ideea de cultură de organizație, la care participăm cu facilitățile puse la dispoziție în parcurile noastre de birouri. Și se văd rezultatele. De unde spațiile erau populate cu vânt acum câțiva ani, acum sunt din nou populate de oameni”, a subliniat Cătălin Năstăsoiu.

Facilitățile din clădirile de birouri incluse de companii în listele de beneficii pentru a atrage noi angajați

Reprezentantul Genesis Property atrage asupra importanței mixului de facilități și asupra calității acestuia, nu doar în ceea ce privește eforturile de a readuce angajații vechi, ci și în procesul de recrutare, lista de facilități din clădirile de birouri devenit o listă de beneficii de angajare.

Este clar că oamenii își doresc o calitate a vieții ridicată. Cel mai încântător este când echipele de HR fac on-boarding cu facilitățile pe care le punem la dispoziție ca un avantaj palpabil pentru a atrage noi angajați”, a mai spus Cătălin Năstăsoiu.

Oficialul Genesis Property a menționat în acest sens noile facilități din Yunity Park, unde compania a dezvoltat o pădure urbană, un amfiteatru și 2.000 de metri de alei suspendate.

Un element extrem de important este acela de a readuce natura înapoi în oraș să îi dăm locul cuvenit în ceea ce înseamnă viața urbană. Spațiul public este o extensie firească a locului de muncă și are un impact extraordinar asupra oamenilor. Toate aceste investiții comunică faptul că suntem foarte implicați în felul în care oamenii își vor trăi viețile personale și profesionale în spațiile pe care le dezvoltăm”, a mai spus Cătălin Năstăsoiu.

reConstruct Forum & Awards 2024 - Construim pentru Oameni a fost organizat de wall-street.ro și Start-up.ro, cu susținerea VASTINT Romania, P3 Logistic Parks, One United Properties, Imobiliare.ro, Genesis Property, Meta Estate și CPI Property Group, și cu sprijinul IMOD Flowers și WINEDEALS.ro. Parteneri media: Bucharest Real Estate Club (BREC), iQads, Bursa Construcțiilor, MATEK și daibau.

Sursa foto: Yunity Park

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri