Suntem deja la jumătatea anului 2024, iar piața imobiliară și-a conturat deja traseul pentru acest an. Prețurile apartamentelor au rămas pe un trend ascendent, în condițiile în care interesul românilor pentru cumpărarea de locuințe a revenit după un an 2023 mai degrabă de expectativă.

Companiile semnalează o revenire tot mai consistentă a românilor la birou, așa că amenajarea spațiilor este crucială, astfel încât confortul angajaților să fie cât mai ridicat.

De cealaltă parte, livrarea de spații noi de birouri continuă să încetinească, în special în București, unde proiectele mari aproape că lipsesc cu desăvârșire, în 2024 fiind așteptată livrarea unui singur proiect important, care însumează circa 16.000 mp. În aceste condiții, companiile din piață trebuie să se bată pe spațiile disponibile deja, stocul fiind unul destul de limitat.

Proiectele mari de retail încep să revină, trend care a reînceput în 2023, iar în acest an se anunță noi inaugurări importante de centre comerciale noi, dar și extinderi ale unor proiect deja consacrate.

Investițiile în sustenabilitate, în regenerare urbană și inovație continuă și ele. Eficiența energetică este un aspect tot mai important, instalarea de capacități de producție a energiei in-house este un trend deja consacrat, iar funcțiile inteligente menite să ajute atât companii, dar și oamenii devin cruciale pentru proiectele noi imobiliare, în timp ce proiectele mai vechi au parte și ele de actualizări majore în această direcție.

reConstruct

Aflăm de la marii jucători și specialiști din imobiliare ce ne așteaptă în restul anului

Ce s-a întâmplat, știm deja, așa că ne uităm spre viitor. Pentru a afla cum va evolua piața imobiliară, am adus cele mai mari nume și cei mai buni experți din imobiliare la reConstruct Forum & Gala 2024, pe 6 iunie, la Hotel Sheraton.

Vom discuta despre evoluția pieței, despre cele mai importante trenduri și vom afla cele mai noi știri direct de la cei mai importanți jucători din industrie.

One United Properties, Genesis Property, Imobiliare.ro, Meta Estate, P3 Logistics, Vastint și CPI Property sunt doar câteva dintre numele grele ale pieței care vor fi prezente în panelurile de discuții. La final, vă așteptăm și la gala în cadrul căreia vom premia campionii din imobiliare.

reconstruct 2024

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri