Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a vândut un teren de 50 de hectare în Moara Vlăsiei către FallCreek, cel mai important furnizor mondial de material săditor de afine, o tranzacție ce marchează un moment semnificativ în expansiunea companiei agricole pe piața europeană.

Terenul achiziționat va fi locul noii plantații de afine de ultimă generație a FallCreek, planificată să devină un hub central pentru inovația în producția de material săditor de afine.

Această mișcare strategică va consolida capacitățile lanțului de aprovizionare al FallCreek, asigurând furnizarea de plante de afine de înaltă calitate cultivatorilor din întreaga Europă.

Achiziția acestui teren în Moara Vlăsiei este o parte esențială a strategiei noastre de creștere. Suntem entuziasmați să aducem expertiza noastră în Europa și să contribuim la peisajul agricol al regiunii, ținând cont de potențialul României pe acest segment" a declarat, într-un comunicat remis redacției, Burgert van Dyk, EMEA Regional Director în cadrul FallCreek.

Vrei să afli cele mai noi vești despre piața imobiliară și care sunt trendurile care contează? Vino la reConstruct Forum & Gala 2024 și află de la cei mai mari jucători din piață.

reconstruct 2024

Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România, a afirmat că terenul se află pe rezervoare semnificative de apă, necesare pentru producția de plante.

„Această vânzare nu este doar o tranzacție; este un pas înainte pentru industria agricolă și economia locală și demonstrează încă o data, capacitatea Portland Trust de a repera oportunități și de a le fructifica", a declarat Florin Furdui.

Cele două companii împărtășesc viziunea dezvoltării pepinierii care va aduce un nou model de agricultură sustenabilă și un nou model de business în comunitatea locală. Portland Trust va gestiona dezvoltarea infrastructurii necesare pepinierei.

Sursa foto: Portland Trust

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri