31 Mai 2007

Primaria Capitalei e dispusa sa cumpere locuinte sociale de 100 milioane euro



Municipalitatea ar putea aloca peste 100 de milioane de euro pentru achizitia de locuinte de pe piata libera, in care sa mute locuitorii din centrul istoric si pe cei din cladirile ce trebuie consolidate, a declarat directorul de cabinet al primarului general al Bucurestiului Vladimir Sommer, relateaza NewsIn.

Sommer a anuntat ca vor fi achizitionate locuinte de necesitate, locuinte sociale in care primaria va muta familiile din centrul istoric, dar si pe cei din blocurile cu bulina care trebuie consolidate, lucari care vor dura circa doi ani de zile.

“Primaria a dat deja doua anunturi pe piata si este interesata pentru achizitia de locuinte. Nu se va organiza licitatie, ci vom cumpara apartamente de tip social pentru populatia care nu isi permite sa acceseze credite”, a precizat Sommer.

Potrivit acestuia, suma prevazuta in bugetul primariei capitalei pentru achizitia de locuinte este foarte mica, circa 44 de miliarde lei, dar minicipalitatea pregateste o rectifcare a bugetului pentru a suplimenta acest fond. “Primaria este dispusa sa faca chiar imprumuturi si sa aloce 100 de milioane de euro pentru a cumpara apartamente de pe piata libera”, a mai spus Sommer, citat de NewsIn.

Pentru 2007, intr-o prima faza, primaria va cumpara 2.000 de apartamente, dintre care cateva vor fi destinate familiilor din centrul istoric, iar 200-250 vor ajunge catre familiile aflate in blocurile cu bulina rosie. In urmatorii trei - patru ani, primaria va achizitiona alte 5.000 de apartamente pentru a echilibra raportul solicitarilor depuse catre municipalitate.

Potrivit lui Sommer, primariava oferi dezvoltatorilor intre 950 si1.050 de euro pe metrul patrat construit, desi in momentul de fata preturile de pe piata imobiliara nu sunt sub 1.250 de euro mp.



Citeste si