Cum te ajută o firmă de design interior? O amenajare de interior reușită îmbunătățește considerabil calitatea vieții, prin caracteristicile sale estetice și funcționale. Pentru a te simți fericit și confortabil în casa ta, aceasta trebuie să te reprezinte, să răspundă nevoilor tale și chiar să te completeze. Departe de a fi doar un spațiu de locuit, casa în care trăim ne definește întru totul, este refugiul și spațiul în care petrecem timp de calitate alături de cei dragi. Acasă creăm amintiri, facem planuri, zâmbim, ne permitem să ne dăm jos măștile pe care le purtăm zi de zi – suntem noi înșine.

Încă există teama de a apela la servicii de arhitectura din considerente financiare, în mare parte. Mulți dintre noi suntem de părere că expertiza și cunoștințele unui arhitect de interior pot fi trecute cu vederea sau că ne putem lipsi de ajutor, pentru a economisi bani. În realitate, este exact invers. Poți pierde bani reparând niște erori făcute în necunoștință de cauză sau neluând toți factorii în calcul. Poți pierde bani înlocuind elemente sau piese de mobilier care de fapt nu se potrivesc nevoilor tale sau stilului pe care vrei să îl abordezi. Cert este că un specialist are o viziune de ansamblu asupra proiectului, are studii în domeniu și va face tot posibilul ca rezultatul final să fie unul de excepție.

Mai jos îți prezentăm 8 modalități prin care o firmă de design interior îți este de ajutor în procesul de amenajare.

1. Crește funcționalitatea spațiului

O locuință trebuie să fie, în primul rând funcțională. Degeaba ne mândrim cu un design excepțional, dacă latura practică și funcțională lasă de dorit și ne împiedicăm prin bucătărie de mobilierul instalat la întâmplare. Zona de bucătărie trebuie să aibă, prin definiție, caracteristici funcționale ireproșabile: de la triunghiul de lucru, la spațiile de depozitare, până la electrocasnicele amplasate unde trebuie. Astfel, te activitățile precum gătitul, spălatul sau sortatul alimentelor nu vor fi o bătaie de cap.

Una din cele mai importante modalități prin care firma de design interior te ajută în amenajarea interioară, este creșterea funcționalității locuinței. Astfel, fiecare zonă al casei tale va fi maximizată prin tehnici de amenajare și metode pe care doar un specialist le poate cunoaște. Fie că vorbim despre integrarea corectă a spațiilor de depozitare în amenajare, sau despre amenajarea smart a unei băi de dimensiuni reduse, un arhitect de interior va ști exact cum să proiecteze și să compartimenteze spațiile până la cele mai mici detalii. Scopul este ca locuința ta să îți simplifice și îmbunătățească viața, prin calitățile sale funcționale.

2. Îți economisește timpul și banii

Te-ai gândit să îți amenajezi locuința de unul singur? Ei bine, înarmează-te cu multă răbdare, pentru că procesul nu este deloc pe cât de simplu ai crede. Trebuie să te documentezi, să cauți magazine și furnizori, să citești feedback-uri de la alți clienți care te vor ajuta în a face o alegere bună, să pui cap la cap elementele pe care ți le dorești în amenajare, să încerci să îți dai seama daca placa x se potrivește cu mobilierul y și să alegi, bineînțeles, stilul care te reprezintă.

Tot acest proces este complex și necesită mult timp, atenție și dedicare. Cum suntem mereu ocupați și timpul ne este limitat, este de preferat și chiar recomandat să apelăm la un arhitect sau designer de interior care ne va economisi, în final, timpul și banii, prin serviciile de amenajări interioare la cheie.

3. Pune cap la cap ideile pe care tu le ai

Ai în minte cum vrei să arate casa visurilor tale, dar nu ești sigur dacă poți să pui cap la cap toate ideile și să le transformi în realitate? Nu uita că aspectul estetic este strâns legat de funcționalitatea spațiului și s-ar putea ca ideile tale să fie bune în teorie, dar să necesite anumite ajustări sau compromisuri în realitate.

O firmă de design interior te ajută să-ți pui în ordine ideile dezordonate legate de cum va arăta locuința ta și îți indică o direcție potrivită atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Un arhitect de interior te va îndruma să faci alegerile ideale pentru amenajarea ta și te va sfătui în toți pașii proiectului.

4. Îți prezintă randări (imagini fotorealiste) ale amenajării

Poate mulți dintre noi suntem reținuți în a încerca ceva nou și nu prea ieșim din zona de confort. Prin felul nostru de a fi, suntem reticenți la necunoscut și, de multe ori, este dificil să comunicăm și să ne facem înțeleși fără o imagine.

Un arhitect de interior îți prezintă randări pentru ca tu să-ți faci o idee de cum va arăta amenajarea, fiind astfel mult mai ușor să vizualizezi rezultatul final. Când ai totul în fața ochilor, proiectul capătă sens și poți discuta cu arhitectul tău pe baza imaginilor fotorealiste – poate vrei să modifici sau să ajustezi ceva.

5. Găsește soluții tehnice în situații neprevăzute

Într-un proiect de amenajare pot apărea situații neprevăzute, care necesită intervenția rapidă a unui specialist în domeniu. Chiar dacă totul are logică și funcționează “pe hârtie”, când pui ideile în practică este posibil să te lovești de fel și fel de surprize și să fie nevoie să regândești planul inițial. Din acest motiv, este foarte important ca un arhitect de interior să coordoneze tot proiectul de la început la final și să găsească rezolvare la eventualele probleme apărute pe parcurs.

6. Ia în calcul siguranța spațiului în care vei locui

Un arhitect sau designer de interior va lua în calcul absolut toți factorii atunci când propune un concept, inclusiv siguranța locuinței, în special dacă beneficiarii au copii mici. Casa în care locuiești trebuie să fie un loc sigur, fără pericole. Din acest motiv, un arhitect sau designer de interior va fi atent la factorul „siguranță” atunci când îți va proiecta locuința.

Dacă ai copii mici, vei avea nevoie de și mai multă siguranță. Spre exemplu, colțurile mobilierului din casă și ale blatului de bucătărie trebuie să fie rotunjite, ca să nu existe riscul ca cel mic să se rănească în colțuri ascuțite. De asemenea, un arhitect va ști să propună ușițe decorative pentru scări, care să nu permită accesul copiilor nesupravegheați pe scări și să cadă.

7. Cunoaște branduri și furnizori

Un designer sau arhitect de interior cunoaște branduri și furnizori și va ști exact ce anume să recomande pentru amenajarea ta. Acest aspect este un mare plus pe care îl vei avea contractând o firmă de design interior. Dacă cauți de unul singur și alergi prin diverse magazine, poate fi obositor și neproductiv. Cu ajutorul unui arhitect, vei câștiga timp și din acest punct de vedere și vei avea siguranța că va alege furnizorii în funcție de bugetul și preferințele tale stilistice.

Pe lângă magazine de specialitate și furnizori din întreaga lume, un arhitect cunoaște artiști locali și meșteșugari de unde poți achiziționa obiecte unicat, cum ar fi o pictură contemporană, o statuie de lemn sau alte obiecte de decor lucrate manual.

8. Aduce elementul “wow” în design

Un arhitect sau designer de interior va adăuga elementul surpriză amenajării tale și va avea curajul să iasă din convențional, având o viziune de ansamblu asupra întregului proiect. Are studiile necesare și este educat să gândească creativ și tehnic. Așadar partea estetică, la fel ca componenta funcțională, își vor atinge, armonios, potențialul maxim. Arhitectul sau designerul va veni cu idei deosebite și chiar cu sugestii îndrăznețe uneori, tocmai pentru ca rezultatul să nu fie unul banal.

Poate că ai moștenit un scaun vechi, din lemn masiv, de la bunici și ți se pare că nu se potrivește nicăieri în amenajarea ta. Ei bine, arhitectul îi va găsi locul potrivit în spațiu. Nu există provocare ce nu poate fi rezolvată și depășită, atunci când ai ajutorul unui specialist în domeniu. Sau poate că îți dorești un stil eclectic, dar îți este teamă ca designul pe care ți-l dorești să nu pice în zona de kitsch. Tot arhitectul este cel care va avea grijă și va echilibra toate elementele de design (cromatică, textură, forme), astfel încât rezultatul final să fie unul de excepție, care va reflecta personalitatea și stilul tău de viață.

Sursa foto: Delta Studio

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri