Pana in prezent, autorizatia de construire nr. 631/1663880 emisa de Primarul Municipiului Bucuresti la data de 27 noiembrie 2018 pentru proiectul imobiliar dezvoltat de One Mircea Eliade Properties pe terenul aflat in Calea Floreasca nr. 159-161 nu a fost contestata nici la autoritatea emitenta si nici in instanta, bucurandu-se astfel, in continuare, de prezumtie de legalitate, potrivit One United Properties.

"In prezent, lucrarile desfasurate in santier sunt realizate pe baza acestei autorizatii, in conformitate cu anunturile privind inceperea executarii lucrarilor inregistrate sub nr. 1691744 din 18 decembrie 2018 la Primaria Municipiului Bucuresti si sub nr. 86336 din 17 decembrie 2018 la Inspectoratul de Stat in Constructii. Autorizatia de construire nr. 631/1663880 din 27 noiembrie 2018 a fost emisa in baza unei documentatii care contine toate acordurile si avizele noi impuse de lege si solicitate prin noul certificatul de urbanism obtinut", arata One United Properties.

In continuare, se arata ca "proiectul imobiliar dezvoltat de One Mircea Eliade Properties pe terenul aflat in Calea Floreasca nr. 159-161 isi propune sa readuca in folosul comunitatii o zona aflata in paragina de peste 20 de ani". Astfel:

  • o fosta zona industriala va fi transformata intr-o zona rezidentiala si comerciala;
  • terenul aferent proiectului, desi este proprietate privata, va fi deschis publicului dupa finalizarea lucrarilor de construire;
  • din cei 27.000 mp de teren, amprenta la sol a constructiilor va fi de numai 9.000 mp, iar diferenta de 18.000 mp va reprezenta spatiu verde, alei pietonale, locuri si joaca si spatii de relaxare, toate deschise accesului public;
  • in ciuda faptului ca amplasarea unor locuri de parcare supraterane ar fi fost solutia cea mai ieftina pentru investitor, s-a decis ca toate cele 1.200 de locuri de parcare mentionate in noua autorizatie sa fie incluse in subteran;
  • dezvoltatorul va ceda municipalitatii o suprafata de teren de aproximativ 1.000 de mp si va aloca un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru realizarea lucrarilor de infrastructura rutiera care vor ajuta la descongestionarea traficului:

- Calea Floreasca va fi largita de la 4 la 6 benzi, cu cate o banda suplimentara pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins intre str. Glinka si bvd. Mircea Eliade);

- o o noua solutie de trafic si semaforizare va fi implementata in intersectia bvd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / str. Ceaikovsky prin adaugarea de benzi specializate pentru virare la stanga si respeciv la dreapta;

- o schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul Bucuresti (BTMS);
o noi alveole pentru statiile de autobuz;

- o modernizare a sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade si str. Banu Antonache si modernizare intersectiei dintre str. Glinka si Calea Floreasca.

  • Potrivit studiului de trafic realizat, indicii actuali de utilizare a capacitatilor intersectiilor din zona vor scadea efectiv, ca urmare a masurilor mentionate anterior. Astfel, daca in prezent indicele de utilizare a capacitatii pentru intersectia Calea Floreasca cu bulevardul Mircea Eliade este de 150,8% iar pentru intersectia Calea Floreasca cu str. Glinka Mihail este de 104,4%, dupa realizarea proiectului, pentru intersectia Calea Floreasca cu b-dul. Mircea Eliade indicele de utilizare a capacitatii va fi de doar 97,6% (comparativ cu 150,8% cat este in prezent), iar pentru intersectia Calea Floreasca - str. Glinka Mihail va fi de doar 87,3% (comparativ cu 104.4% cat este in prezent).
  • Compania se afla in curs de a obtine aprobarile pentru reamenajarea parcului Automatica, cu un cost estimat de 200.000 de euro.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Tribunalului Bucuresti, Asociatia Salvati Bucurestiul, condusa de Nicusor Dan, ar fi obtinut pe 4 martie in Instanta suspendarea executarii HCGMB nr. 85/2011, acordul de mediere nr. 3/2017 si autorizatia de construire nr. 4/1564415/2018 pentru proiectul de retail, locuintesi si spatii de birouri One Floreasca City. Cu toate acestea, reprezentantii One United Properties arata ca autorizatia suspendata este de fapt una mai veche, care nu ar avea legatura cu autorizatia nr. 631/1663880 emisa de Primarul Municipiului Bucuresti la data de 27 noiembrie 2018.

Reclamantii erau Asociatia Salvati Bucurestiul si Asociatia SOS Orasul in timp ce partile parate sunt Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Primarul Municipiului Bucuresti, Agentia pentru protectia mediului Bucuresti, societatea Primaverii Gardens SRL, Auchan Romania SA si societatea One Mircea Eliade Properties SRL. One United Properties avea termen de cinci zile pentru recurs de la data deciziei.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri