Viata intr-un mare oras a fost pana nu demult cel mai important obiectiv pentru multe generatii. Accesul la scoli mai bune, la medici mai priceputi, varietatea locurilor de munca si salariile atractive si oportunitatea dezvoltarii personale reprezentau marile avantaje pe care metropolele le ofereau celor dispusi sa locuiasca intr-un apartament destul de restrictiv ca spatiu.

Pentru generatia millennials, adica cei nascuti odata cu inceputul anilor ‘80 si pana la mijlocul anilor ‘90, visul de a trai intr-un oras mare s-a transformat in dorinta de a evada din spatiile mici si de a fugi de aglomeratia urbana, de agitatia si lipsa spatiilor verzi, astfel suburbiile castigand teren important in alegerile acestora.

3 motive pentru care generatia millennials considera suburbiile mai atractive decat marile orase:

1. Evadarea din aglomeratia marilor orase

Evadarea de la oras in suburbii este un fenomen care a inceput de ani de zile si continua si in prezent. Potrivit publicatiei americane The Atlantic, numai din New York au plecat din 2010 si pana in 2017 peste 900.000 de oameni, care au ales sa locuiasca in suburbii. Cu 4,4% din populatia New Yorkului parasind orasul, aceasta statistica plaseaza metropola americana pe primul loc in topul oraselor americane care au suferit un astfel de exil surprinzator. Orasele mari au devenit in timp si foarte aglomerate, agitate, cu un aer incarcat si toxic, toate acestea reprezentand in anumite cazuri un factor de stres, motiv pentru care multi prefera sa plece spre zone mai linistite, scriu si specialistii in imobiliare de la Domain, din Australia. In acelasi timp, analistii de la Fortune Magazine au identificat faptul ca millennialsii reprezinta cea mai mare categorie a celor care si-au pierdut dragostea pentru marile orase, fiind si primii care se gandesc sa plece spre locuri mai mici si mai aerisite.

2. Mai multa siguranta

Potrivit unui raport publicat in 2017 de catre National Council for Home Safety and Security, din 100 de orase americane, 4 suburbii de langa Chicago au fost considerate cele ma sigure locuri din SUA in care iti poti creste copilul. Siguranta noilor parinti, nevoia de mai multa securitate si de a-si duce viata intr-o comunitate restransa, in care pot avea incredere reprezinta factori decisivi in avantajul suburbiilor. Iar imbunatatirile de securitate din suburbii, spre deosebire de marile orase, sunt mult mai usor de aplicat. De la stalpi de iluminat stradal de ultima generatie, care ofera atat un plus de siguranta la tot pasul, cat si avantajul eficientei energetice, prin costuri locale mult mai reduse, pana la o securitate locala prin bariere strategice pentru zonele rezidentiale si scoli, toate aceste mici detalii asigura un plus de confort locuitorilor care cauta mai multa siguranta in caminul lor.

3. Preturile sunt mai atractive

Dezvoltarea noilor cartiere de locuinte, cu blocuri si case noi, la marginea oraselor, a oferit o alternativa mai ieftina cumparatorilor, care pot gasi locuinte spatioase la preturi mai accesibile, spre deosebire de oferta din interiorul oraselor. Alaturi de preturi, spatiile noi de locuit vin in dese randuri cu parcuri, spatii verzi, locuri de parcare, centre comerciale si de agrement si chiar si scoli sau gradinite. Practic, ideea unui oras langa oras a reprezentat un avantaj pentru cei care au renuntat la visul de a locui intr-o metropola.

Nu putem ignora din discutie problema traficului si a timpului petrecut zilnic in masina pentru deplasarea la munca si apoi acasa, insa aici unele firme au reusit sa vina cu solutii care sa le permita angajatilor sa fie mai flexibili. Pozitionarea birourilor din zona corporate, de business sau IT, la marginea orasului, acolo unde se dezvolta alte centre rezidentiale, sau chiar deschiderea pentru a le oferi angajatorilor un program flexibil si posibilitatea de a lucra remote au devenit alti factori care vin in avantajul suburbiilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri