30 Martie 2015

Casa pasiva din padure cu hamac si gazon in interior: consuma putina energie



Casele in standard pasiv, cu un consum energetic ultra scazut, nu sunt o obisnuinta pe piata romaneasca. Sergiu Petrea, arhitect in cadrul companei Tecto Arhitectura, a vorbit in cadrul emisiunii de business WALL-STREET 360 despre noile tendinte in arhitectura, unul dintre acestea fiind orientarea spre constructiile moderne din lemn.

Un studiu de caz descris in emisiunea WALL-STREET 360 este locuinta Che, din Suceava, o casa construita pe un teren in panta.

“Standardul pasiv, un standard pentru constructii cu consum redus de energie, a aparut in Germania in anii '90. Che este o casa pe care clientul si-a dorit-o in acest standard pentru ca vrea sa construiasca un business pe aceasta nisa”, descrie Sergiu Petrea.

Casa are 250 de metri patrati, cu un consum anual de 14 kWH pentru fiecare metru patrat.

"Situata pe un versant impadurit, Che este o casa construita la marginea Sucevei, in apropiere de drumul care duce la telescaun. Am incercat sa o integram intr-un mod cat mai organic. Acoperisul este verde, iar fatada este complet din lemn astfel incat te poti bucura de peisajul din jur", afirma Sergiu Petrea.

Care este costul de constructie pentru o casa pasiva? Care sunt tendintele momentului in arhitectura? Cum arata casa ideala in viziunea romanilor? Afla raspunsurile arhitectului Sergiu Petrea la WALL-STREET 360.



Citeste si