7 Martie 2006

Zona comerciala a Proiectului Baneasa se inaugureaza in aprilie

Prima parte a minioraselului care va fi construit în nordul Bucurestiului va fi inaugurata în luna aprilie a acestui an si va cuprinde galeria comerciala Feeria Shopping Center, ancorata de Carrefour, precum si Bricostore, Media Galaxy, Mobexpert. Proiectat pe doua niveluri, centrul comercial va include magazine de lux si centre de recreere, precum si o parcare de 8.000 de locuri, proiectata pentru deservirea întregii zone comerciale .

În momentul în care va fi finalizata, zona comerciala va reprezenta una dintre cele mai întinse locatii de acest tip din Europa Centrala si de Est, cu o suprafata construita desfasurata de aproape 200.000 de metri patrati. Odata cu incheierea celor trei etape de constructie, aceasta va cuprinde un mall cu numeroase facilitati, un hipermarket de 16.000 de metri patrati, un magazin de bricolaj de 10.000 de metri patrati, peste 35.000 de metri patrati de galerii de mobila, 65.000 metri patrati de magazine ale unor firme internationale si patru zone dedicate gastronomiei.

1,2 miliarde euro investitie finala

Proiectul Baneasa se va finaliza in anul 2015, investitia totala fiind evaluata la peste 1,2 miliarde euro, reprezentand pana in momentul de fata cea mai mare investitie imobiliara din Romania. Planificarea si proiectarea sa au inceput acum cinci ani, påna in prezent fiind investite peste 22 de milioane de dolari. Conceptul urbanistic pe care se bazeaza acest proiect consta in crearea unei zone deschise, parte integranta a Capitalei, care sa integreze o zona rezidentiala, un parc de afaceri si o zona comerciala. Suprafata pe care va fi construit proiectul reprezinta 1% din Bucuresti, aceasta fiind situata la limita nordica a sectorului 1, in perimetrul marcat de Aeroportul Baneasa, DN1, Aleea Privighetorilor si zona Iancu Nicolae.

Locuintele vor beneficia de toate utilitatile

Proiectul Baneasa va fi realizat în trei etape. Pentru prima faza este prevazuta construirea celei mai mari parti a zonei comerciale, dar si demararea lucrarilor la parcul de afaceri si la zona rezidentiala (centrul comunitar, vilele cu apartamente, primele locuinte însiruite si vilele individuale). În faza a doua a proiectului, va fi terminata zona comerciala, se va continua construirea parcului comercial si a zonei comerciale, prin ridicarea scolilor, a cluburilor, a locuintelor însiruite si a vilelor. Ultima faza a proiectului este dedicata definitivarii lucrarilor la parcul de afaceri, inclusiv la hotel, precum si la zona rezidentiala. De mentionat faptul ca întreg cartierul va fi racordat la utilitati, lucru rar întâlnit la alte proiecte de acest tip.

20 de hectare de drumuri

Constructia minioraselului din nordul Bucurestiului va contribui si la îmbunatatirea traficului în zona. Accesul în Baneasa se va face prin 12 puncte principale, 8 pentru zona comerciala si de afaceri, pe latura vestica, si 4 pentru zona rezidentiala. În acest fel, construirea cartierului va contribui la decongestionarea traficului în zona Aleii Privighetorilor, în conditiile în care drumurile ce urmeaza a fi construite în noul cartier vor însuma o suprafata totala de 20 de hectare. Pe teritoriul proiectului se vor contura un sistem principal de drumuri, concretizat în prelungirea Bulevardului Jandarmeriei, constructia unui drum perimetral al proiectului, dar si o structura de drumuri principale care va traversa atât zonele de birouri, cât si zona rezidentiala. Ca un proiect separat de dezvoltare a infrastructurii de drumuri, apartinând Primariei Capitalei, pe DN1 se vor crea doua pasarele, tot în scopul decongestionarii traficului, prin separarea traficului de lunga distanta de cel local.

Pachet integrat pentru locuinte individuale

Un proiect deosebit de interesant îl reprezinta zona rezidentiala, care va cuprinde în final cel putin 3.000 de spatii de locuit, de la apartamente si case insiruite la case unifamiliale, precum si toate facilitatile necesare - piata centrala si magazine, scoli, biserica, facilitati sportive, birouri bancare, centru medical, cabinete de avocatura, cluburi de intretinere si sali de sport, parcuri si terenuri de joaca pentru copii. Una dintre cele mai importante particularitati ale zonei rezidentiale este aceea ca locuintele sunt dispuse aerisit.

Locuitorii din aceasta zona vor respecta un set de reguli comunitare de natura sa conserve valoarea ansamblurilor rezidentiale. Pretul de vânzare pentru primele 51 de unitati locative din (tip cladiri cu apartamente) sunt în medie cuprinse între 1.400 si 1.500 de euro pe metru patrat. Oferta de pret a produselor de tip rezidential din zona Baneasa se face luând în considerare pachetul complet format din locuinta, spatii comune, spatii de depozitare tip boxa si loc de parcare.



Citeste si