1 Martie 2012

Casa de Insolventa Transilvania gestioneaza companii cu datorii de 1,9 MLD. euro



Companiile gestionate de Casa de Insolventa Transilvania (CITR) au datorii de 1,9 miliarde de euro si active evaluate la 430 de milioane de euro, iar firma a distribuit anul trecut creditorilor peste 65 de milioane de euro.

"Creantele stinse in folosul creditorilor in 2011 au totalizat 65 de milioane de euro, in crestere cu 45% fata de 2010. Astfel, compania a distribuit creditorilor din 2007 pana in prezent peste 250 de milioane de euro", a declarat Andrei Cionca, co-fondator al CITR, scrie Mediafax.

Valoarea de 430 de milioane de euro a activelor este cea de evaluare si nu cea stabilita in urma unor incercari de valorificare a acestor proprietati. In aceste conditii, creditorii isi vor putea recupera maxim 22% din datorii. Companiile gestionate de CITR au 13.000 de angajati. Printre cele mai importante companii din portofoliul firmei se numara Flanco, Diverta, Astra Vagoane, Leonardo, Rulmentul, City Mall, Tiago Mall, Fortus Iasi sau Ultex Tandarei.

"Gradul de acoperire al creantelor in datorii este de 20-30% in Uniunea Europeana. Romania se incadreaza in aceasta medie", a adaugat Cionca.

CITR a preluat anul trecut 91 de proiecte noi medii si mari, ajugand la un total de 223 de proiecte la sfarsitul anului 2011. Pentru acest an, compania estimeaza ca va ajunge la circa 300 de proiecte in portofoliu.

Portofoliul de proiecte al CITR se imparte la inceputul anului 2012 in 50% proceduri de reorganizare judiciara si 50% proceduri de faliment, in timp ce media nationala a procedurilor de reorganizare judiciara se cifreaza la 4-8% din cazurile de intrare in incapacitate de plata.

CITR a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 5 milioane de euro, detinand potrivit propriilor estimari o cota de piata de 25%.

"Vrem sa crestem cu cel putin 10% cota de piata in acest an. Vom continua planurile de extindere incepute in 2011, prin fuziunea firmei Solve Insolve din Arad, si vrem sa deschidem noi filiale la Iasi, Craiova si posibil Constanta, zone unde exista piete relevante", a declarat Radu Lotrean, co-fondator CITR.

Compania de insolventa are in vedere, de asemenea, crearea unei divizii de manageri de criza specializati, care vor fi numiti la conducerea firmelor in reorganizare.

CITR are birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu si Timisoara.



Citeste si