Capitala Marii Britanii este tinta principala in Europa pentru fluxurile de capital la nivel mondial in zona pietei imobiliare comerciale cu de cinci ori mai multe investitii ale cumparatorilor non-europeni fata de orasele rival aflate in “competitie”, potrivit ultimului studiu al consultantului imobiliar CBRE.
Pe parcursul anului 2010 si in prima jumatate a anului 2011 investitorii non-europeni din intreaga lume au investit 24 miliarde euro pe piata europeana de real estate, se arata in studiul CBRE.

Londra a fost destinatia preferata de acestia pentru investitie cu o cota de piata de 39%, de aproape cinci ori mai mult fata de Paris, capitala Frantei, de pe locul secund, cu o cota de 8%. Urmatoarele trei orase cu cele mai mari cantitati de investitii imobiliare non-europene au fost Berlin, Moscova si Frankfurt, fiecare reprezentand aproximativ 3% din total.

Atractivitatea crescuta a capitalei Marii Britanii pentru investitorii straini a crescut de la mijlocul anilor 2000, cand un volum mai mare de capital global a influentat investitiile imobiliare. Acest lucru a condus la un model mai dispersat de investitii la nivel mondial pe pietele imobiliare europene.

"Incepand cu 2008, investitorii au jucat un rol mai important in investitiile imobiliare la nivel mondial. Acestea includ fondurile de investitii si fondurile de pensii ale caror strategii de investitii sunt puternic axate pe activele de baza in pietele mari. Londra este prima alegere in Europa pentru acest timp de fonduri", se mai mentioneaza in raportul citat.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri