9 Mai 2011

Alcatel-Lucent a luat aproape 2.000 mp de birouri in turnurile de la Piata Presei



Alcatel-Lucent Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii la nivel global, a inchiriat o suprafata de aproape 2.000 de birouri in complexul City Gate, dezvoltat de GTC in zona Piata Presei.

Tranzactia prin care Alcatel-Lucent a inchiriat o suprafata de aproape 2.000 mp in City Gate este una dintre cele mai mari tranzactii incheiate in primul trimestru pe piata inchirierilor de birouri, alaturi de cele realizate de Intel (3.500 mp in cladirea BOC Tower), Volksbank (8.000 mp in Nusco Tower) si Pfizer (2.000 mp in Platinum Business & Convention Center).

“Alcatel-Lucent a inchiriat un spatiu de 1.700 mp in City Gate. Astfel, echipa din Bucuresti va fi intr-o singura locatie, o cladire de birouri clasa A, iar mediul de lucru vor respecta standardele pe care compania le-a stabilit la nivel global”, au declarat reprezentantii Alcatel-Lucent pentru Wall-Street.ro.

Mutarea angajatilor se va realiza in vara, au adaugat acestia, fara a oferi numarul exact de angajati care vor lucra in spatiul de la Piata Presei. La o medie de 11 mp per angajat, folosita de cele mai multe companii multinationale care au sediile in Romania, in birourile din City Gate ar urma sa isi desfasoare activitatea 150-160 de angajati.

Alcatel-Lucent a inregistrat pe piata locala afaceri de 122,6 milioane de euro si un profit de 12 milioane de euro in anul 2009, conform datelor de la Registrul Comertului. Pe de alta parte, compania inregistra 1748 de angajati in 2009, fata de 1334 in urma cu trei ani.

Cele doua turnuri de 18 etaje ale City Gate au fost dezvoltate de GTC (Globe Trade Centre) si au fost finalizate in toamna anului 2009, in urma unei investitii de circa 120 de milioane de euro.

Printre chiriasii birourilor din City Gate se mai numara Autoitalia (importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ssang Yong, Maserati si Segway in Romania), Microsoft, Rompetrol, Salans, Romtelecom si Hoffman LaRoche.

City Gate s-a clasat pe locul al patrulea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de Wall-Street.ro.



Citeste si