15 Aprilie 2011

Decathlon a deschis al treilea magazin din Bucuresti cu 2,3 mil. euro



Retailerul francez de articole sportive Decathlon va deschide joi, in urma unei investitii de 2,3 milioane euro, un magazin in Bucuresti, a treia unitate din Capitala si a sasea din Romania.

Compania a investit 1,5 milioane euro in stocul de marfa si 800.000 de euro in amenajarea unitatii inchiriate, a declarat directorul general al Decathlon Romania, Fabrice Betchu.

Magazinul este situat pe Bulevardul Theodor Pallady, are circa 30 de angajati si ocupa o suprafata de 3.000 de metri patrati, scrie Mediafax.

Betchu a adaugat ca Decathlon are in plan sa deschida si alte unitati in Romania, atat in spatii inchiriate cat si construite de companie, adaugand ca pe termen lung magazinele din a doua categorie reprezinta investitii mai profitabile.

Retailerul francez a anuntat anterior ca vrea sa detina in Romania, peste zece ani, o retea formata din minim 20 de magazine.

In prezent compania are magazine in Bucuresti (unul in parcul de retail Militari Shopping Center si altul in Grand Arena Mall), Cluj-Napoca, Brasov si Iasi.

Decathlon produce in Romania circa 1,1 milioane de articole sportive la Timisoara, incaltaminte la Reghin, Brasov, Alba si alte locatii, si biciclete la Resita.

"Ne-am dori sa producem si mai mult, insa in Romania nu s-a investit foarte mult in tehnologie in ultima vreme. Plus ca preturile au crescut foarte mult, ceea ce a blocat extinderea pe productie. Avem nevoie de producatori capabili sa livreze in toate unitatile din retea, iar in Romania nu sunt multi care au astfel de capacitati", a declarat managerul de expansiune al companiei, Ruxandra Bese.

Grupul, infiintat in 1976, cuprinde o retea formata din peste 550 de magazine in 17 state.



Citeste si