7 Aprilie 2011

Danya Cebus Rom vrea afaceri in crestere cu 15% in acest an



Compania de constructii Danya Cebus Rom, parte a grupului israelian Africa Israel Investments, estimeaza ca afacerile vor creste cu 10-15% in acest an, de la 23 milioane euro in 2010, pe baza contractelor in derulare si a lucrarilor care vor fi atrase.

"Estimam ca afacerile vor creste in acest an cu 10-15% fata de 2010", a declarat managerul comercial al constructorului, Oren Natan, potrivit Mediafax.

Afacerile companiei s-au redus puternic anul trecut, la circa 23 milioane euro, aproape de nivelul estimat de 25 milioane euro. In 2009, rulajul constructorului a totalizat aproape 120 milioane euro.

In schimb, compania estimeaza un profit net pentru 2010 de aproximativ 10 milioane euro, mai mare de circa patru ori fata de anul anterior. Castigul a fost influentat in special de returnarea unor provizioane pentru garantiile aferente contractului de contructie al centrului comercial AFI Palace Controceni, cel mai mai important proiect din Romania al constructorului.

Centrul comercial, dezvoltat de AFI Europe, a fost deschis in toamna anului 2009, in urma unei investitii de circa 300 milioane euro.

Danya are in derulare un contract de 15 milioane euro pentru un mall dezvoltat de GTC la Arad si ar putea fi implicata in constructia unui proiect de birouri, dezvoltat de Africa Israel Investments. Contractul pentru cel de-al doilea proiect urmeaza sa fie semnat in perioada imediat urmatoare, potrivit lui Natan.

Compania estimeaza ca va mai incheia in acest an 2-3 contracte importante pe segmentul comercial si rezidential, dar a decis sa nu se implice deocamdata in lucrari pe segmentul infrastructurii.

"Lucrarile de infrastructura sunt riscante pentru noi in acest moment si am decis sa nu intram pe acest segment deocamdata", a spus reprezentantul constructorului.

El a adaugat ca firma a inceput sa deruleze proiecte de finisaje si vrea sa se extinda pe acest segment in viitor.

Natan estimeaza ca piata constructiilor va avea o crestere usoara in acest an iar segmentul imobiliar va inregistra o evolutie pozitiva, in conditiile cresterii numarului de autorizatii de constructii si lansarii noii variante a programului Prima Casa.

"In trecut dezvoltatorii erau increzatori, acum sunt mult mai prevazatori si lucreaza progresiv", a mai spus reprezentantul Danya.

AFI Europe a anuntat ca vrea sa inceapa in acest an constructia a doua proiecte de retail la Ploiesti si in Bucurestii Noi, investitii totalizand 95 milioane euro, si va continua dezvoltarea primei cladiri de birouri, din cele cinci proiectate, de langa AFI Palace Cotroceni.

Ambele proiecte de retail din Bucurestii Noi si din Ploiesti au ca termen de finalizare sfarsitul anului 2012, iar cladirea de birouri jumatatea aceluiasi an.

AFI Europe este parte a grupului Africa Israel Investments, activ din anul 1997 in domeniul dezvoltarii si investitiilor rezidentiale si de retail in tari precum Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria. Grupul AFI este controlat de miliardarul israelian Lev Leviev.



Citeste si