Partidul REPER susţine că la TAROM a fost creat "un dezastru" ca urmare "a incompetenţei şi clientelismului promovate de coaliţia PSD-PNL în gestionarea companiilor de stat" şi solicită social-democraţilor şi liberalilor să îşi asume responsabilitatea.

"Ceea ce vedem astăzi la TAROM este rezultatul unui management dezastruos şi al deciziilor eronate luate de coaliţia PSD-PNL. Este revoltător să constatăm că, după ani de zile în care au transformat TAROM într-un cuib de nepotism şi ineficienţă, acum vin cu soluţii simpliste şi populiste. PSD, ca lider al coaliţiei, poartă principala vină pentru situaţia actuală. Dar nu putem ignora complicitatea PNL, care, din poziţia de partener de guvernare, a acceptat şi a perpetuat practicile nocive ale PSD. Este dezamăgitor să vedem cum un partid care se pretinde liberal a abandonat principiile economiei de piaţă şi ale managementului eficient în favoarea menţinerii puterii cu orice preţ", a declarat copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, "declaraţiile recente ale ministrului Grindeanu sunt o încercare patetică de a arunca vina pe angajaţi, când de fapt întreaga coaliţie de guvernare este responsabilă pentru haosul creat". "Este ironic să auzi despre 'eliminarea haosului' de la cei care l-au instituit şi perpetuat", a adăugat Pîslaru.

REPER: TAROM, un focar de clientelism politic

REPER afirmă că, sub guvernarea coaliţiei PSD - PNL, TAROM a continuat să fie "un focar de clientelism politic", cu angajări "netransparente" şi contracte "păguboase". Partidul consideră inacceptabil ca o companie strategică precum TAROM să rămână o povară pentru bugetul de stat, acumulând pierderi an după an.

"Cerem coaliţiei PSD-PNL să îşi asume responsabilitatea pentru dezastrul creat la TAROM şi să permită implementarea unui plan real de redresare. Acest plan trebuie să includă: depolitizarea completă a managementului, inclusiv a consiliului de administraţie, şi numirea unei echipe de profesionişti prin concurs transparent: modernizarea urgentă a flotei pentru a reduce costurile de operare şi a creşte eficienţa; optimizarea rutelor şi a programului de zbor în funcţie de cererea reală de piaţă; îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru a redeveni competitivi; renegocierea contractelor colective de muncă pentru a alinia salariile la performanţa economică a companiei", a explicat liderul REPER.

La rândul său, copreşedintele REPER Ramona Strugariu susţinut că, până când coaliţia PSD-PNL nu va înceta să trateze TAROM şi alte companii de stat ca "pe propria feudă electorală", nu se poate spera la o îmbunătăţire reală. "Este timpul ca această companie-simbol a României să fie salvată şi transformată într-un transportator aerian modern şi eficient", a evidenţiat ea.

Liderii REPER anunţă că partidul va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei de la TAROM şi va continua să militeze pentru o gestionare profesionistă şi transparentă a companiilor de stat.

TAROM a anulat 10 zboruri din cauza lipsei de personal

Compania TAROM a anulat pentru astăzi, 8 iulie, 10 curse interne şi externe din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor, a anunţat operatorul aerian, citat de Agerpres.

Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni - Iaşi-Otopeni, ROT621/2 - Otopeni - Oradea-Otopeni, ROT261/2 - Otopeni - Istanbul-Otopeni, ROT231/2 - Otopeni - Budapesta-Otopeni, ROT 301/2 - Otopeni - Frankfurt-Otopeni, ROT361/2 - Otopeni - Amsterdam - Otopeni şi ROT 381/2 - Otopeni - Paris-Otopeni.

În acest context, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat echipei manageriale a companiei TAROM să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a operatorului aerian naţional.

"Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situaţia actuală! Echipa managerială, selecţionată în baza prevederilor Ordonanţei privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje şi pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM", a declarat ministrul Transporturilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri