6 Iulie 2024

Promisiunile lui Marcel Ciolacu, până la finalul lui 2024: Fără vize în SUA, dublă cetățenie în Spania și intrare terestră în Schengen



Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, până la finalul acestui an, va fi gata acordul între România şi Spania privind dubla cetăţenie.

"Urmează să plec împreună cu domnul prim-ministru Pedro Sanchez la Palatul Victoria şi să facem calendarul pentru dubla cetăţenie. Românii vor obţine dubla cetăţenie, nu blochează nimeni nimic. Acordul este în acest moment la ministrul Justiţiei din Spania. Vă repet: de aici mă deplasez cu domnul prim-ministru la Palatul Victoria şi asta vom face", a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, întrebat când urmează să aibă România acord cu Spania pe dubla cetăţenie, notează Agerpres.ro.

El a menţionat că până la sfârşitul anului 2024 acest acord va fi gata.

"Până la sfârşitul anului. Nu vom mai avea vize pentru Statele Unite, vom avea dublă cetăţenie în Spania şi, din punctul meu de vedere, mai mult ca sigur vom intra terestru în Schengen. Acesta este calendarul", a susţinut premierul.

Preşedintele Consiliului de Miniştri al Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, a fost primit, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Cei doi premieri au programată o întrevedere bilaterală.

Anterior, Pedro Sanchez şi Marcel Ciolacu au participat la reuniunea Internaţionalei Socialiste - secţiunea Europa, care a avut loc la Palatul Parlamentului.



Citeste si