"Nimeni nu este mai calificat decât mine pentru a fi preşedinte sau pentru a câştiga aceste alegeri", a asigurat Joe Biden într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune ABC.

Preşedintele american, atacat în privinţa capacităţilor sale mentale după o dezbatere ratată în faţa lui Donald Trump, a afirmat că funcţia sa echivalează cu "a face un test cognitiv în fiecare zi", când jurnalistul George Stephanopoulos l-a întrebat dacă ar fi pregătit să se supună acestui tip de examinare.

"Fac un test cognitiv în fiecare zi (...) Nu doar că fac campanie, dar conduc lumea", a declarat democratul de 81 de ani, scrie Agepres.ro.

Deşi s-a exprimat mai fluent decât în timpul duelului său televizat din 27 iunie cu Donald Trump, democratul a vorbit, totuşi, cu o voce înăbuşită şi, uneori, a avut fraze incomplete sau puţin dezlânate.

Timp de 22 de minute, Joe Biden şi-a apărat cu încăpăţânare şi uneori laborios candidatura pentru un al doilea mandat în faţa republicanului Donald Trump, în contextul în care unii congresmeni din propria sa tabără i-au cerut să se retragă.

Întrebat insistent despre dezbaterea sa dezastruoasă cu fostul preşedinte din 27 iunie, el a repetat de mai multe ori că a fost o "seară proastă", atribuită unei răceli însoţite de o mare oboseală.

Joe Biden a spus că "nu crede" în sondajele care oferă avantaj rivalului său la nivel naţional şi în statele-cheie, spunând că, din punctul său de vedere, este "aproape la egalitate" cu Donald Trump.

Când jurnalistul i-a atras atenţia că nu a văzut niciodată un preşedinte câştigând realegerea cu o cotă de popularitate de 36%, el a răspuns: "Nu cred că aceasta este cota mea de încredere".

"Dacă Domnul Atotputernic ar coborî şi ar spune `Joe, retrage-te din cursă`, m-aş retrage din cursă, dar nu va coborî", a mai spus preşedintele american.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri