„A rezultat cât se poate de clar că toate celelalte partide au solicitat ca alegerile să aibă loc la termen și de asemenea să nu existe această varianta a alegerilor comasate. De asemenea, au fost mențiuni de încadrare în termenele legale. Din discuțiile pe care le-am avut, s-a ridicat această problema (n.red. cu stabilirea datei de 1 decembrie) și partidele politice au spus că nu au nicio problemă cu data de 1 decembrie. În momentul de față, ținând cont de aceste discuții, a reieșit că acesta va fi calendarul alegerilor din toamnă și din iarnă. 1 Decembrie este sărbătoarea noastră naţională, poate fi şi o sărbătoare a democraţiei în acelaşi timp”, a precizat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Liderul politic a mai precizat că la acest moment, fiecare partid va avea un candidat unic, iar referitor o posibilă alianță PSD-PNL, este încă „prematur” să se pronunțe.

Coaliția de Guvernare a stabilit și datele ultimelor alegeri rămase din acest an. Românii vor merge să-și voteze președintele pe 24 noiembrie (în turul 1) și pe 8 decembrie (turul al doilea). Între aceste două scrutine, alegătorii vor mai ieși încă o dată la vot și asta pentru că data alegerilor parlamentare a fost decisă pe 1 decembrie, adică între cele două scrutine dedicate alegerilor prezidențiale. Practic, românii vor ieși trei duminici la rând, la vot.

Sursa foto: Shutterstock