Alegeri prezidențiale: Cine sunt favoriții din cursa pentru Cotroceni

Mircea Geoană ocupă prima poziție în intențiile de vot ale românilor care vor merge să pună ștampila de vot la alegerile prezidențiale din acest an, cu o cotă de 26,7%. Acesta este urmat de Marcel Ciolacu (17,8%), Elena Lasconi (14,3%). Totodată, în acest sondaj, Diana Șoșoacă (13,4% din voturi) „a luat fața” unor candidați ca Nicolae Ciucă (11,9%) sau George Simion (11,2%), notează Digi24.

Interesant este pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, tot Mircea Geoană ar fi favorit în ochii românilor (cumulând 63% din numărul de voturi). Actualul Secretar General Adjunct al NATO ar concura, cu Marcel Ciolacu în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, însă liderul PSD ar lua, potrivit sondajului INSCOP de la această dată, doar 36,3% din voturi.

Dacă în turul aI II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă, 63.7% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe Secretarul General Adjunct al NATO, iar 36.3% pe liderul PNL, a mai precizat sursa citată.

Pe 24 noiembrie și 8 decembrie românii își votează președintele

Coaliția de Guvernare a stabilit și data alegerilor prezidențiale din acest an. Românii vor merge să-și voteze președintele pe 24 noiembrie (în turul 1) și pe 8 decembrie (turul al doilea). Între aceste două scrutine, alegătorii vor mai ieși încă o dată la vot și asta pentru că data alegerilor parlamentare a fost decisă pe 1 decembrie, adică între cele două scrutine dedicate alegerilor prezidențiale. Practic, românii vor ieși trei duminici la rând, la vot.

Sursa foto: Colaj Shutterstock, Agerpres, Facebook