Joe Biden a declarat că „s-a descurcat bine” în dezbaterea televizată cu Donald Trump, în timp ce reacţiile faţă de prestaţia preşedintelui democrat sunt mai mult decât împărţite până şi în tabăra sa, scrie Agerpres care citează AFP.

"Cred că ne-am descurcat destul de bine", a spus Joe Biden în timpul unei opriri la un restaurant din Georgia (sud-est), afirmând că este "greu de dezbătut în faţa unui mincinos".

Mai multe surse democrate citate de presa americană vorbesc deja despre "panică" în legătură cu prestaţia preşedintelui Joe Biden în dezbaterea de joi cu Donald Trump, ceea ce pune o mare presiune pe campania democrată înainte de convenţia partidului, notează EFE.

"Reacţia generală este apropiată de panică", "există o panică profundă, amplă şi o panică foarte agresivă", au declarat analiştii politici Joy Reid şi, respectiv, John King, citând surse din cadrul Partidului Democrat.

Surse democrate consultate de EFE şi-au exprimat aceeaşi îngrijorare cu privire la imaginea prezentată de Biden în cadrul dezbaterii şi au considerat că ar fi o greşeală "să închidem ochii şi să negăm realitatea".

În opinia acestora, Biden a făcut o impresie de nepregătire, sub apăsarea vârstei şi întâmpinând dificultăţi în a comunica alegătorilor progresele pe care ţara le-a făcut în ultimii ani.

Jurnalistul şi biograful lui Joe Biden, Evan Osnos, a afirmat că a văzut "o persoană diminuată", dar a reamintit că narativul lui Biden a fost întotdeauna "Dacă sunt lovit, mă ridic!".

Julian Castro, fost ministru al locuinţelor sub preşedinţia lui Barack Obama şi coleg de cabinet cu Biden, a declarat pe reţeaua de socializare X că a văzut un preşedinte "nepregătit, pierdut şi care nu este suficient de puternic pentru a lupta eficient cu un Trump, care a minţit constant".

În acelaşi timp, vicepreşedintele american Kamala Harris a afirmat într-un interviu acordat CNN că a existat "un început lent, dar un final puternic" în prestaţia lui Joe Biden. " Oamenii pot discuta despre stilurile de exprimare, dar în cele din urmă contează substanţa", a spus ea.

Poziţia oficială a democraţilor a fost exprimată de Jen O'Malley Dilon, şefa de campanie a lui Biden, care a declarat că preşedintele a prezentat o "viziune câştigătoare pentru viitorul Americii, o viziune în care toţi americanii au o şansă echitabilă de a realiza visul american".

Joe Biden, care, potrivit unor surse din campanie, suferea de gripă, şi-a dres vocea, părea aproape răguşit şi nu vorbea întotdeauna clar.

Au existat momente în care nu a terminat unele propoziţii sau nu a formulat ideile în mod clar, ceea ce nu ajută la risipirea îndoielii alegători că o persoană în vârstă de 81 de ani poate conduce Statele Unite pentru încă patru ani, notează EFE.

Dezbaterea de joi seara a avut loc pentru prima dată în istorie înainte de septembrie şi înaintea convenţiilor principalelor partide, care ar trebui să oficializeze candidaturile la alegerile prezidenţiale ale lui Donald Trump şi Joe Biden.

Joe Biden ar trebui să fie confirmat la convenţia democrată de la Chicago din august, dar marea întrebare care se pune acum este dacă va fi sau nu înlocuit până atunci, mai notează EFE.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri