Situația politică a României în urma a două runde de alegeri nu este una foarte bine consolidată. Așa cum ne-am obișnuit, negocierile nu duc la acorduri, ci la compromisuri între decidenții politici românești. Așteptat cu nerăbdare pe scaunul de viceprimar al Capitalei, Vlad Voiculescu a anunțat că renunță la această poziție în favoarea celei pentru Ministerul Sănătății. În urma numirii celor doi viceprimari ai Capitalei, Vlad Voiculescu a ținut să își argumenteze decizia în scris, într-o postare pe o rețea de socializare.

Vlad Voiculescu începe prin a-și cere scuze față de electoratul care îl aștepta pe poziția de viceprimar al Bucureștiului, indicând că decizia sa a fost una îndelung analizată.

”Acum 3 luni, la alegerile locale, am primit încrederea bucureștenilor pentru echipa USR PLUS. Am intrat în Consiliul General al Municipiului București pentru a servi oamenii acestui oraș: mi-am asumat managementul domeniilor sănătate și social, la nivelul Capitalei”, precizează Voiculescu în postarea sa.

Acesta continuă făcând trimitere la eșecul creării unei echipe solide pentru bunul mers al lucrurilor în Capitală.

”Imediat se împlinesc 100 de zile de la alegeri. În mod normal, ar fi trebuit să vin în fața dumneavoastră - a celor peste 176 de mii de oameni care ne-au votat - cu un bilanț, alături de primarul independent susținut de USR PLUS și de PNL, și alături de viceprimarul ales din partea PNL. Mi-ar fi plăcut să vă pot vorbi despre o echipă consolidată, despre măsurile pentru București și pentru sistemul de sănătate de aici. Nu este cazul, din păcate, și nu din vina mea sau a USR PLUS”, mai notează acesta.

Nicușor Dan, în dizgrație?

Pornind de la lipsa unei echipe consolidate pentru problemele din București, Vlad Voiculescu îi urează succes primarului general al Capitalei, cel care nu ”i-a răspuns la telefon” timp de o lună.

”Am evitat să mă pronunț public pe aspecte care țineau de felul în care a funcționat - sau mai degrabă nu a funcționat - echipa votată de bucureșteni. În general, fără încredere, nu se poate construi nimic. Iar când cel alături de care ai candidat nu îți răspunde la telefon mai bine de o lună după seara alegerilor... nu e chiar un semn bun. Nu voi zăbovi însă mai mult însă asupra acestui aspect. Poate că avem pur și simplu stiluri și abordări diferite - respect asta și îi doresc Primarului General succes. Nu doar pentru că și-a dorit asta cu orice preț, dar și pentru că succesul actualei administrații este esențial pentru viitorul acestui oraș și a milioane de oameni”, a explicat Voiculescu.

Tot Voiculescu este cel care menționează că lipsa de colaborare l-a făcut să își dea seama că trebuie să se retragă din cursa pentru alegerea viceprimarilor.

În plus, Voiculescu susține că prin intermediul lui Horia Tomescu, colegul său din USR, Capitala va beneficia de un real suport.

Nu în ultimul rând, Voiculescu mai spune și că retragerea sa din această cursă electorală nu este una de care să fie încântat, însă consideră că din poziția unui ministru al Sănătății va putea realiza o parte din cele ce și-a propus.

”Pe termen scurt și mediu, de prestația Ministerului Sănătății depind, în mod direct, viețile a zeci de mii de români în această criză sanitară, economică și de încredere. N-aș fi putut să îmi iert decizia de a sta deoparte și de a critica doar de pe margine. Sunt atât de multe lucruri în sistemul de sănătate care trebuie corectate și trebuie corectate acum. Nu peste 1 an, nu la următoarele alegeri. Acum”, mai scrie Voiculescu.

Stelian Bujduveanu (PNL) şi Horia Tomescu (USR PLUS) sunt noii viceprimari ai Capitalei, în baza votului exprimat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Sursa foto: Vlad Voiculescu/Facebook

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri