Primarul general Gabriela Firea a afirmat in legatura cu avaria produsa sambata la reteaua de termoficare ca o jumatate din cele 300 de blocuri sunt realimentate cu caldura si se lucreaza pentru reluarea livrarii de agent termic si la restul imobilelor, mentionand in context ca RADET a avut timp de 15 ani, inainte de a intra in insolventa, "directori de la PNL".

"Pentru jumatate dintre blocuri este si caldura, pentru jumatate inca se lucreaza. Dar e normal sa se intample asa ceva? Nu este normal sa ajungem sa ii pedepsim pe bucuresteni crezand ca ei nu cunosc si nu stiu care sunt informatiile si ca il vor pedepsi la vot pe primar. Nu. Bucurestenii, ca toti romanii, sunt foarte inteligenti, foarte bine informati, foarte pregatiti si au inteles despre ce e vorba: ce distruge PNL-ul repara PSD-ul, pentru ca PSD-ul duce greul, si nu doar in Bucuresti, in intreaga tara. Stim cine a condus RADET 15 ani, directori de la PNL care dupa ce au bagat in insolventa RADET, au plecat in calatorii exotice, din care unii nu s-au mai intors. Pentru ca RADET a fost o vaca de muls pentru PNL iar acum vin ei si ne dau lectii. Cetatenii sunt mai inteligenti decat crede PNL", a spus Firea, conform Agerpres.ro.

Ea a raspuns si afirmatiilor premierului Ludovic Orban, care sambata, in conferinta de alegeri a PNL Bucuresti, a acuzat de incompetenta administratia Capitalei din ultimii 12 ani.

"Tot in conferinta de alegeri de ieri premierul demis pentru incompetenta m-a certat pentru ca nu am facut o centura verde a Capitalei. Il informez pe premierul demis pentru incompetenta ca centura verde a Capitalei nu poate sa fie construita de Gabriela Firea la Primaria Capitalei si ca eu nu sunt sefa CNAIR, nu conduc Ministerul Transporturilor, il informez respectuos ca Ministerul Transporturilor este condus de un membru PNL iar seful de la CNAIR e tot de la PNL. Stiti de cand ne rugam de ei sa ne spuna, sa ne precizeze ce segment va fi pastrat pentru culoarul de expropriere in vederea realizarii centurii ocolitoare a Capitalei si ce ni se permite si noua sa preluam pentru a amenaja aceasta centura verde a Capitalei? Va pot pune la dispozitie absolut toate adresele, tot schimbul de informatii. Nu se doreste, nu vor ca Bucurestiul sa se dezvolte, sa se modernizeze. Si nu vor sa luptam cu poluarea, pentru ca le convine acest subiect. Poluarea nu a aparut azi, poluarea este de ani de zile. Ce au facut consilierii PNL care au condus Capitala, ce a facut primarul general PNL pe care l-am gasit in functie? Nimic. Premierul demis ne-a mai anuntat ieri ca Primaria a pierdut fondurile europene pentru modernizarea retelei de termoficare. Dar de unde stie dumnealui? Ca noi tocmai ne-am intalnit cu reprezentantii Comisiei Europene. Suntem in grafic. Ce nu a facut primarul general PNL a facut primarul general PSD, si anume, strategia pentru energie termica, studiul de fezabilitate, studiul de impact, delegarea serviciului catre o companie viabila din punct de vedere economic. Ce au facut ei? Nimic. E de inteles, ca daca te cheama Ludovic Orban si ai o reputatie la nivel national intr-un domeniu si tu insisti sa te dai specialist in garduri si... santuri, eu zic ca ne meritam soarta. Dar soarta ne-o luam in propriile maini si de aceea Parlamentul a demis acest guvern de incompetenti, condus de cel mai incompetent dintre incompetenti", a declarat Firea.

Premierul Ludovic Orban a criticat sambata, in conferinta de alegeri a PNL Bucuresti, modul in care este gestionat sistemul de termoficare, sustinand ca acesta are un randament de sub 20%. "Primaria Bucurestiului a avut posiblitatea sa acceseze 178 de milioane de euro pentru modernizarea retelelor primare de alimentare cu energie termica. Si va spun ca a pierdut acesti bani pentru ca este incompetenta, pentru ca nu intelege nimic din nevoile reale si nu are capacitatea se deruleze niciun proiect serios pentru Bucuresti" a declarat Orban.

El a mai spus ca o administratie liberala a Capitalei, in parteneriat cu Guvernul, va trebui sa realizeze proiecte precum Centura Verde a Capitalei si Autostrada de Centura. "Nu se poate sa ai cel mai poluat oras si cea mai poluata capitala si sa stii de unde iti vine aceasta poluare si sa nu faci nimic. Toata lumea stie ca Bucurestiul are nevoie de centura verde, care sa impiedice patrunderea in Bucuresti a prafului Baraganului", a precizat premierul.

Orban a apreciat de asemenea ca gardurile care delimiteaza ampriza liniei de tramvai, realizate in ultima perioada in Bucuresti, trebuie date jos, deoarece reprezinta "o bataie de joc la adresa oricarui plan de circulatie si de trafic" pentru Capitala.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri