Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca, in ciuda faptului ca asaltul asupra justitiei a fost oprit temporar, "raul facut trebuie reparat cat mai curand".

"Chiar daca asaltul asupra justitiei a fost oprit temporar, raul facut trebuie reparat cat mai curand. Acest proces propune evident si concursul real al CSM", a spus Iohannis la sedinta CSM in care se alege conducerea institutei, potrivit Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a facut apel la membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa sustina in mod "efectiv" implementarea recomandarilor Comisiei de la Venetia, MCV si GRECO.

"Fac apel sa sustineti in mod efectiv implementarea recomandarilor Comisiei de la Venetia, MCV si GRECO, in scopul alinierii legislatiei actuale la standardele europene si fac o precizare aici, fiindca am vazut interpretarile date declaratiilor mele referitoare la caracterul acestor recomandari si opinii, vreau sa fie foarte clar ceea ce am vrut sa spun: recomandarile institutiilor europene nu sunt facultative, dar nu pot fi aplicate ca atare atat timp cat nu sunt transpune in legislatia interna. In spiritul dispozitiilor articolului 148 din Constitutie, alaturi de Parlament, Guvern si de presedintele Romaniei, revine si CSM misiunea de a participa la procesul de transpunere in legislatia interna a tuturor acestor opinii si recomandari. Aceasta este una dintre cele mai importante cai prin care sistemul judiciar poate contribui la consolidarea parcursului european al Romaniei", a spus Iohannis, la sedinta CSM.

Seful statului a subliniat ca Justitia independenta este garantia fundamentala pentru mentinerea echilibrului social.

El a adaugat ca, la 30 de ani de la caderea regimului comunist, Justitia din Romania a facut progrese "imense", nu doar la nivel legislativ si institutional, ci si la un nivel profund al societatii.

"Participarea larga la referendum si rezultatul acestuia arata ca, ori de cate ori se incearca o indepartare de la valorile democratice, romanii reactioneaza, obligand decidentii sa se reconecteze la aspiratiile societatii. Fara unitate in jurul valorilor fundamentale, democratia noastra risca sa devina una fragila. De aceea, ne revine noua, autoritatilor constitutionale, datoria de a raspunde acestei misiuni si de a ne ridica la inaltimea acestor asteptari", a explicat presedintele Iohannis.

Sursa foto: Agerpres.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri