10 Noiembrie 2019

Alegeri prezidentiale 2019: sectii cu prezenta de 300%, dar si comune in care au votat pana la pranz doar doi oameni



La alegerile prezidentiale de astazi, la care au participat pana la momentul publicarii acestei stiri peste 5,5 milioane de romani in strainatate si in tara, s-au inregistrat situatii in care in unele sectii prezenta a fost de 300%, in timp ce in altele abia daca au ajuns 2-3 romani.

Conform datelor prezentate de Biroul Electoral Central, prezenta la vot in statiunea Paltinis era la pranz de 300%, peste 80 de turisti votand pe listele suplimentare. De asemenea, in statiunea Baile Felix, prezenta inregistrata la aceeasi ora a fost de 157%, peste 600 de oameni votand pe liste suplimentare.

De cealalta parte, pana la pranz, intr-o comuna bihoreana a votat un singur roman, in Covansa, sectia Belin Vale, doi oameni au ajuns la urne, in timp ce in Satu Mare, la Culciu Mic, pana la ora 12:00 au fost putin peste 10 oameni.

Im comuna Hodisel din Nihor, trei oameni au ales sa voteze, iar in Motesti, acelasi judet, a votat o singura persoana din cei 74 de alegatori aflati pe liste.

Avem si in diaspora un exemplu de sectie de votare al carei prag nu a fost trecut de nici un alegator, respectiv cea din Coreea de Nord.



Citeste si