11 Mai 2019

Liviu Dragnea: Premierul Olandei a jignit Romania. Unii spun ca supararea vine ca nu am vrut sa le vindem portul Constanta



Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sambata, la mitingul de la Galati, ca premierul Olandei, Mark Rutte, a venit la Sibiu ca sa jigneasca Romania, el adaugand ca "unii spun ca supararea vine din faptul ca noi nu am vrut sa le vindem Portul Constanta", scrie Agerpres.

"L-ati auzit pe premierul Olandei cum a venit in Romania, in tara gazda, ca sa ne jigneasca, sa vorbeasca despre statul de drept din Romania. Pai, pun si eu o intrebare pentru ca si eu sunt ingrijorat: Ce s-a intamplat in Olanda unde in sistemul bancar s-au spalat miliarde de euro? Aia nu este coruptie? Sau aia este coruptie. Si ce au facut bancile? Au negociat cu procurorii. Asta este stat de drept? Si vin sa ne spuna noua. Sau este asa cum ne spun unii, nu am de unde sa stiu daca e adevarat, ca supararea vine din faptul ca noi nu am vrut sa le vindem portul Constanta", a spus Dragnea.

El s-a referit si la presedintele Frantei, Emmanuel Macron, adaugand ca este ingrijorat ca mii de francezi sunt batuti pe strazile Parisului.

"Presedintele Frantei spunea ca este ingrijorat de ce se intampla in Romania. Si eu sunt ingrijorat de faptul ca in fiecare zi mii de francezi sunt batuti de jandarmi pe strazile din Paris. Acolo e in regula? Si noi avem ingrijorarile noastre", a adaugat Dragnea.

Liderul PSD a sustinut ca liderii europeni mint in legatura cu intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, el adaugand ca aderarea la Schengen nu are legatura cu statul de drept.

"Ne mint ca nu vor sa intram in Schengen pentru ca avem probleme cu statul de drept, aceasta tara a cheltuit miliarde pentru a indeplini conditiile si isi face datoria in continuare. De ce credeti ca presedintele Romaniei nu l-a pus la punct nici pe premierul Olandei, nici pe presedintele Frantei? Pentru ca este sluga, pentru ca nu se gandeste decat la el sa ia inca un mandat si sa scape, sa nu dea socoteala pentru ceea ce a furat. Si speranta lui este la stapanii de la Bruxelles care sa-l apere. Nicio legatura nu are intrarea noastra in Schengen cu statul de drept", a mai spus Dragnea.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat joi, la Sibiu, raspunzand unei intrebari a presei privind aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, ca nu este momentul acum pentru acest pas, el adaugand ca tara noastra nu merge in directia corecta cu privire la respectarea statului de drept si standardelor democratiei.



Citeste si