15 Martie 2019

Noul presedinte al AEP, propus de PSD, a dispus suspendarea tuturor controalelor care vizau modul in care partidele au cheltuit banii primiti din subventii



Presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituletu, a dispus suspendarea tuturor verificarilor efectuate la partidele politice privind subventiile primite de la bugetul statului in 2017 si 2018, a anuntat institutia intr-un comunicat de presa. PSD este investigat de DNA exact pentru acelasi lucru, potrivit g4media.ro.

Motivul invocat de Mituletu este ca, potrivit legii, AEP trebuie sa se coordoneze cu Curtea de Conturi, iar aceasta din urma a transmis ca are disponibilitate doar in perioada 26 august – 11 septembrie, noteaza g4media.ro.

Constantin Mituletu Buica, propus de PSD, a fost ales, pe 27 februarie, de plenul reunit al Parlamentului in functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), obtinand 252 de voturi ”pentru”. Candidatul opozitiei, Marian Muhulet, a fost votat de 127 de parlamentari.

A doua zi, pe 28 februarie, conducerea Parlamentului l-a destituit pe directorul general al Departamentului de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale a Autoritatii Electorale Permanente, Toma – Bogdan Costreie, cel care a initiat controlul la PSD privind cheltuirea banilor primiti din subventie.



Citeste si