31 Octombrie 2018

Revista presei 30 octombrie: un deputat PNL vrea sa revolutioneze invatamantul. Doreste o noua materie in scoli!



Ovidiu Raetchi, deputat din partea PNL, lanseaza in dezbatere publica un proiect de lege privind introducerea unei noi materii in liceu. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 30 octombrie.

Viorica Dancila a refuzat sa transmita un mesaj victimelor de la Colectiv. Premierul Viorica Dancila a fost intrebata de jurnalisti, marti, cand se implinesc trei ani de la tragedia din Clubul Colectiv, daca are un mesaj pentru victime, insa ea nu a raspuns intrebarii si a plecat. Viorica Dancila a raspuns intrebarilor jurnalistilor despre evaluarea ministrilor Cabinetului sau si despre eventuala remaniere guvernamentala, precum si despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului UE de la 1 ianuarie, anunta Digi 24

Noua materie la scoala ceruta de un deputat liberal. Ce-ar putea studia elevii de liceu. Deputatul liberal Ovidiu Raetchi a anuntat ca lanseaza in dezbatere publica un proiect de lege privind introducerea unei noi discipline la liceu, in clasa a XI-a, numita “Gandire critica in contextul fake news si al ideologiilor extremiste”.

“Dezvoltarea fenomenului “fake news” genereaza o criza pentru societatea contemporana si ameninta inclusiv buna functionare a democratiilor liberale. Ascensiunea recenta a partidelor izolationiste, rasiste si antieuropene reprezinta o dovada in acest sens. Cred ca tinerii pot fi deprinsi din vreme, in momentul in care se pregatesc sa devina cetateni implicati deplin in viata publica, cu acele instrumente ale gandirii critice care pot identifica o stire falsa sau o tentativa de manipulare in interesul unei ideologii a urii si discriminarii. In acest context, lansez in dezbatere publica un proiect de lege pentru introducerea, la liceu, in clasa a XI-a, o ora pe saptamana, a disciplinei “Gandire critica in contextul fake news si al ideologiilor extremiste”. Consider ca introducerea unei materii - pentru elevii de liceu - care sa trateze aceasta tema raspunde unei provocari sociale majore a prezentului si viitorului, iar adaptarea programei scolare se poate realiza cu usurinta”, sustine Ovidiu Raetchi intr-un comunicat, citat de stirileprotv.ro

Adina Apostol, supravietuitoare a tragediei din Colectiv: Din pacate, dupa trei ani, in Romania nu s-a schimbat aproape nimic in bine. Adina Apostol, supravietuitoare a tragediei din clubul Colectiv, spune, ca majoritatea celor care au reusit sa scape cu viata dupa incendiu si infectiile din spitale, ca Romania nu s-a schimbat deloc dupa 3 ani. Degeaba salvatorii intervin repede, daca nu exista locuri in spitale, spune ea, pentru Mediafax. Adina Apostol povesteste cum i-a schimbat viata tragedia din clubul Colectiv. Acum duce o lupta continua pentru a-si recastiga increderea in sine si in fortele proprii. Asta pe langa batalia zilnica, de Sisif, pentru a se recupera fizic.

"Este data in care mi s-a schimbat viata complet... sau mai bine spus, data in care viata mea a luat-o de la zero, caci am pierdut atat de multe in Colectiv, incat a trebuit si trebuie sa lupt in fiecare secunda din acea clipa pentru a recastiga pana si cea mai mica urma de incredere in fortele proprii si in mine. Sunt internata, asta spune multe cred. Fac operatii, bandaje, recuperare, masaj, hidratare, protectie impotriva soarelui. Este foarte obositor, insa simt ca este singura cale ca sa ma pot impaca din nou cu mine, cat de cat..", spune Adina, la trei ani de la tragedia care a marcat-o pentru totdeauna, conform Hotnews.

Tudorel Toader: nu renunt la revocarea procurorului general. Voi publica mapa de candidatura a lui Lazar. Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, promite sa publice marti mai multe documente care au aparut in traseul decizional privind numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror-sef al Parchetului General. Toader a declansat saptamana trecuta procedura de revocare din functie a lui Lazar. Acum a aparut o noua disputa: in jurul suspiciunii ca Augustin Lazar ar fi clasat un dosar al lui Klaus Iohannis, iar rezolutia s-ar fi aflat in mapa de candidatura in baza careia presedintele i-a aprobat numirea, relateaza Gandul.



Citeste si