20 Septembrie 2018

Tudorel Toader: Voi merge la referendumul pentru redefinirea familiei. Este posibil sa fiu in alta tara, dar voi lua un bilet de intoarcere mai repede



Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri ca este posibil sa nu fie in tara in ziua desfasurarii referendumului pentru redefinirea familiei, insa va lua "un bilet de intoarcere mai repede" si va merge la vot.

"Posibil ca la ziua referendumului sa fiu intr-o alta tara si probabil imi voi lua un bilet de intoarcere mai repede si voi merge la referendum, pentru faptul ca, din '90 si pana astazi, niciodata nu am lipsit de la un proces electoral si nu voi lipsi nici acum (...) Cum voi vota? Sigur ca nu va pot spune acum", a spus Tudorel Toader, conform Agerpres.ro.

Guvernul a adoptat, marti, actele normative necesare pentru desfasurarea referendumului pentru redefinirea familiei in Constitutie, scrutin care se va desfasura in zilele de 6 si 7 octombrie.

"Curtea Constitutionala a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei si de revizuire a Constitutiei. In acest moment sunt intrunite toate conditiile legale pentru organizarea referendumului pe aceasta tema. Conform legii, Guvernul are obligatia de a organiza acest scrutin pentru care au semnat peste trei milioane de cetateni. Pentru ca cetatenii sa aiba posibilitatea sa-si exprime optiunile cu privire la definirea familiei in Constitutia Romaniei, referendumul va fi organizat timp de doua zile, respectiv 6 si 7 octombrie 2018", a anuntat marti premierul Viorica Dancila.



Citeste si